Povestea Unique Landscaping sau …
De ce am ales amenajările de grădini cu amprentă artistică

 

Adrian onacă unique landscapingDe peste 8 ani, Adrian Onacă se lasă inspirat de tradiția amenajării de grădini reflectată de activitatea Societății Regale Britanice de Horticultură și aduce la Cluj dar și în toată Transilvania, cele mai recente trenduri în amenajarea de grădini. Grădini cu amprentă artistică!

Pictorul cu carieră de peisagist

Se pare că, inconștient sau conștient, tindem să repetăm povestea părinților noștri sau a altor membrii ai familiei, conform experților în psihologie. În situațiile fericite, cum este și cea a lui Adrian Onacă, acest lucru a însemnat o împletire armonioasă între pasiunea mamei pentru proiectare și cea a tatălui pentru agronomie. Așa încât, în drumul ales, Adrian a poposit atât pe băncile Facultății de Arte Vizuale, secția pictură, cât și a Peisagisticii – fiind parte a primei promoții a acestei facultăți. Deși continuă să picteze – și o face de multe ori ca act de caritate, în cadrul unor campanii umanitare, Adrian a ales însă peisagistica.

De peste 8 ani, Adrian Onacă se lasă inspirat de tradiția amenajării de grădini reflectată de activitatea Societății Regale Britanice de Horticultură și aduce la Cluj, dar și în toată Transilvania, cele mai recente trenduri în amenajarea de grădini.

Atenție însă, nu vorbim despre orice fel de grădini și nici despre o amenajare obișnuită, așa cum ai găsi la alții. Vorbim despre grădini unde intervenția asupra naturii este făcută cu multă atenție iar amenajarea este întotdeauna privită ca o operă de artă. Inginerul peisagist se întâlnește cu pictorul, într-o abordare artistică a lucrărilor de amenajare, în care accentul cade mereu pe creație și pe autenticitate.

Adrian alături de echipa de experți de la Unique Landscaping știu mai bine ca oricine că, pe lângă estetica și arhitectura spațiului, importantă este emoția pe care toți cei implicați în proiect reușesc să le-o transmită, la final, beneficiarilor spațiului.

Nevoia de frumos face parte din fiecare dintre noi, indiferent de mediul în care ne aflăm: acasă, la muncă sau în mișcare. Echipa Unique Landscaping privește grădina de acasă ca pe un refugiu, un sanctuar de liniște, un spațiu în care timpul încetinește și permite reconectarea cu propria persoană. La muncă, o grădină imaginată de Unique Landscaping ar putea crea o atmosferă vie, care să îi țină pe angajați ancorați în mediul natural, care se știe că relaxează ochiul și încarcă mintea cu o stare de bine, concentrare și creativitate sporite.

Grădini cu artă și emoție

Unique Landscaping e prezentă nu doar în Cluj ci și în Sibiu, Oradea, Arad, Hunedoara, Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud sau alte județe ale României.

Relațiile cu clienții sunt apropiate, de încredere și respect reciproc, fie că e vorba de proprietari de case, de comunitatea locală sau de o companie care își amenajează spațiul verde.

Adrian Onacă știe că detaliile fac diferența astfel că, împreună cu echipa sa – oameni bine pregătiți profesional și cu experiență, țin beneficiarii aproape, implicându-i în proces cu ajutorul simulărilor 3D. În plus, clienții pot însoți inclusiv procesul de lucru – căci echipa Unique Landscaping e alături de clienți nu doar în etapa de proiectare, ci și în etapa de execuție.

Echipa Unique Landscaping abordează în mod unic fiecare client și fiecare proiect, considerând că fiecare spațiu are propria personalitate și propriul potențial. Proiectele pot avea, prin urmare, tematici variate. Plantele sunt alese în funcție de contextul preexistent, iar mobilierul de grădină este integrat armonios, cu mare grijă la alegerea materialului și a texturii, formei și cromaticii.

Importanța unei grădini amenajate în conformitate cu nevoile recreaționale și estetice ale celor care o utilizează este evidentă în fiecare proiect. Dar echipa Unique Landscaping include în proiectele dezvoltate aspecte mai subtile ce țin de amenajarea unei grădini, cum ar fi emoția creată.

Calitatea constantă a amenajărilor este cea care permite numărarea Unique Landscaping printre membri Societății Regale Britanice de Horticultură.

Specificitatea grădinilor mari și spectaculoase

Amenajare grădină în Cluj Napoca

Un spațiu generos, de 1500 de metri pătrați, din Cluj-Napoca a devenit o prelungire a arhitecturii și designului de interior al casei, prin statui, obiecte de artă și vegetație. Echipa Unique Landscaping a creat special pentru acest proiect arbori stilizați din fier beton pe care i-a îmbrăcat în plante cățărătoare și sculpturi din plasă de sârmă galvanizată acoperite de iederă și caprifoi. „Uriașii” verzi întâmpină vizitatorii în această grădină unde trăiesc alături de niște bucăți de stâncă de până la 1,5 tone!

2500mp  de grădină amenajată în Satu Mare

În Satu Mare, o grădină cu o suprafață de 2500 mp amenajată de Unique Landscaping prezintă o cromatică asortată cu anotimpul. În orice anotimp, această grădină surprinde privitorul prin culorile ei și în fiecare anotimp își schimbă centrul de atenție în funcție de plantele mai mici sau mai mari care o împodobesc, de la brad argintiu, arțari și până la salcâmul japonez ce se armonizează cu magnoliile, iar mestecenii cu laricele. Iarba perfect verde a gazonului rulat este nuanțată de buxus și înveselită de lavandă. Dar incredibile în această grădină nu sunt numai zonele de pavaj cu plante în forme ovale, ori ierburile decorative, ori terasa confortabilă de pe care privești simfonia de culori, ci mai ales o stâncă de 25 de tone care a sugerat și amenajarea unei zone de apă. O poveste fără sfârșit despre o grădină de vis!

Spațiu verde la mall amenajat în București

La București un spațiu de 400 mp dintr-un mall a oferit artiștilor Unique Landscaping ocazia de a îl ”invada” cu verdeață. Dacă aranjamentele florale au fost o provocare prin detalii și diversitatea florilor folosite, vedetele au fost statuile din structuri metalice, îmbrăcate în vegetație, propuse.

Serviciile complete Unique Landscaping pot include și proiectarea și execuția amenajărilor de spații verzi

Gândite de echipa Unique Landscaping ca niște opere de artă desprinse din natură, grădinile sunt menite să scoată oamenii din trepidația urbană cotidiană. Timpul petrecut într-un spațiu verde reprezintă mai mult decât plăcere, deoarece remontează psihicul, dincolo de beneficiile estetice.

Unique Landscaping asigură nu numai proiectarea ci și execuția lucrărilor de amenajare sau doar consultanță pentru amenajarea de spații verzi urbane sau rurale. Serviciile sunt complete și includ:

Așadar, dacă ai un spațiu verde acasă sau la firmă, mare sau mic, nu contează… hai la Unique Landscaping pentru a-i pune în valoare armonia ascunsă și estetica naturală. Lasă-i să îl transforme în grădina ta cu amprentă artistică, o opera de artă unică….

Portofoliu de amenajări grădini

1 2000 mp de zen min
Armonie-cromatica-min
Arta in gradina min
Frame 4 artarul min
Frame 5 potentialul cataratoarelor min
Frame 4 artarul min 1
Cortenul si formele lui min
Frame 8 anotimpuri minb
Frame 9 stanci min
Frame 10 30mp min
Frame 11 simturilor min 1
Frame 12 minimalista min 1
Munti de piatra de vistea min
Frame 14 natura min
Frame 15 spatii industriale min
Frame 16 conifere min 1
Frame 17 zone mici si colorate min
Frame 18 1
2000 metri patrati de zen min
Armonie cromatica min 1 1
Arta in gradina min 1
Artarul in centrul atentiei min
Potentialul cataratoarelor min
Efectul dali min
Cortenul si formele lui min 1
Cromatica pe anotimpuri min 1
Stanci si obiecte de arta min
Numai-30-de-metri-patrati-min
Incatarea simturilor min
Minimalista si surprinzatoare min
Munti de piatra de vistea min 1
Sculptorul numit natura min
Spatii industriale min
Un hectar de conifere min
Zone mici si colorate min 1
Gradina pentru pasari min 1
Contacteaza Unique Landscaping pe Whatsapp