Noutăți despre amenajări grădini și spații verzi

Sfaturi pentru o plantare de toamnă de succes

Sfaturi pentru o plantare de toamnă de succes

Deși mulți oameni presupun că cel mai bun moment pentru a planta arbori, arbuști și flori este primăvara, deoarece au în față întregul sezon cald pentru a crește și pentru a se aclimatiza, vremea în lunile de primăvară nu este întotdeauna avantajoasă.

citește mai mult
7 motive pentru care ar trebui să apelezi la un peisagist

7 motive pentru care ar trebui să apelezi la un peisagist

Un arhitect peisagist profesionist este cea mai bună opțiune, atât dacă o iei de la zero cu proiectarea și amenajarea spațiului tău verde cât și dacă dorești să refaci designul grădinii, în cazul în care ai moștenit un design învechit sau dacă noile nevoi cer facilități și amenajări diferite.
Dar cât costă un design de grădină?

citește mai mult
Lucrări de făcut în grădină, înainte de vacanță

Lucrări de făcut în grădină, înainte de vacanță

Luna august este sinonimă cu vacanțele însorite și călătoriile și s-ar putea ca, în graba de a evada de acasă, să uiți de întreținerea grădinii. Iată o mică listă cu lucrări de finalizat înainte de plecare. Dacă le bifezi, poți fi sigur(ă) că la întoarcere grădina ta va arăta la fel de bine întreținută ca și înainte. În timp ce tu te bucuri de vacanță, grădina ta experimentează o schimbare dramatică pe parcursul lunii august. Prin urmare, este mai important ca niciodată să ai grijă de grădina ta, chiar și de la distanță.

citește mai mult
10 sfaturi pentru îngrijirea grădinii vara

10 sfaturi pentru îngrijirea grădinii vara

E miezul verii iar grădinile sunt pline de culoare și parfum! Întotdeauna există o mulțime de muncă de făcut în grădină, dar poate că acum e momentul perfect pentru a profita la maximum de serile lungi de vară, să te relaxezi și să te bucuri de roadele muncii de la începutul anului. Parfumul florilor, precum trandafirii și Caprifoiul, umplu aerul, mai ales spre sfârșitul zilei. Savurează momente liniștite alături de familie, poate la o înghețată sau în jurul piscinei, sau organizează o petrecere ad-hoc în grădină, cu mai mulți invitați! Orice ai alege, lasă lucrările de întreținere pentru a doua zi sau, și mai bine, planifică totul din timp cu ajutorul tehnologiei moderne cum ar fi un sistem automatizat de irigat cu wifi.

citește mai mult
Grădini mari – 20 de idei de amenajare creativă

Grădini mari – 20 de idei de amenajare creativă

Indiferent de timpul sau bugetul pe care le ai la dispoziție, ideile noastre de amenajare a grădinii mari au fost alese pentru a te ajuta să-ți transformi spațiul exterior, într-un mod semnificativ. Evident că nu vei putea implementa toate cele 20 de idei, chiar dacă dispui de o grădină cu suprafață mare sau foarte mare; dar unele dintre aceste idei sunt cu adevărat indispensabile.
Specialiștii îți recomandă să tratezi spațiul exterior ca pe o extensie a casei și să armonizezi design-urile; cu alte cuvinte să abordezi procesul de alegere a ideilor pentru grădină cu aceeași creativitate și atenție ca și ideile pentru amenajarea interiorului casei tale.

citește mai mult
30+ idei de amenajare grădină

30+ idei de amenajare grădină

Suntem siguri că și tu te-ai întrebat ce să (mai) faci ca să-ți amenajezi grădina să fie mai frumoasă; cum să procedezi ca să-ți fie mai ușor să întreții spațiul tău verde, după ce amenajarea se va fi realizat; ce stil de grădină ai putea adopta și ce idei de amenajare ai putea folosi pentru propria grădină?
Ca să-ți fie misiunea mai ușoară, noi îți oferim un ghid de amenajare grădină, bazat pe îndelungata experiență a echipei noastre de peisagiști.

citește mai mult
Amenajări grădini cu pomi

Amenajări grădini cu pomi

Ce pomi sunt cei mai potriviți pentru grădina ta și cum îi alegi? Pomii cel mai des întâlniți în grădinile mari și mai mici includ arțarii, chiparoșii, cireșii, magnoliile, mesteacănul și multe alte specii de arbori și arbuști. Dar poate cel mai important este să apelezi la sursele disponibile pentru a vedea de ce tipuri de pomi ești tu atras(ă), a identifica de unde să îi achiziționezi cât și modalități de a integra pomii în designul propriei grădini. Nu în ultimul rând, este necesar să te gândești la scopul amenajării grădinii cu pomi: pentru flori, fructe sau pentru un frunziș generos, care să îți facă umbră naturală, vara?

citește mai mult
Cum îngrijim grădina primăvara

Cum îngrijim grădina primăvara

Aerul de primăvară îi însuflețește pe grădinari poate mai mult decât pe oricine. Îi face să ardă de nerăbdare să își pună salopetele de lucru și să ajungă în grădină.
Sunt multe lucrări de făcut odată cu renașterea naturii, începând de la banala dar necesara curățenie și până la plantări noi sau chiar restructurări ale spațiilor grădinii.

citește mai mult
Amenajare grădină cu flori

Amenajare grădină cu flori

Unora le plac grădinile pline cu flori și poate cu un design rustic, alții se dau în vânt după iarbă și doresc mulți metri pătrați de gazon care să aducă a grădină englezească; iar unii preferă, pur și simplu, straturile de legume, arbuști și arbori. Orice tip de grădină ți-ar face ție sufletul să zâmbească, este bine să știi cum să o amenajezi

citește mai mult
Cum să alegi un sistem de irigații potrivit pentru grădina ta

Cum să alegi un sistem de irigații potrivit pentru grădina ta

Udarea corectă a grădinii tale este unul din factorii cheie pentru a o menține sănătoasă și frumoasă. Există însă multe sisteme de irigații diferite, ceea ce te-ar putea pune în încurcătură atunci când dorești să alegi unul din ele. Asta, întrucât toate au avantajele și dezavantajele lor și, uneori, poate fi dificil să-l identifici pe cel mai potrivit pentru grădina ta.

citește mai mult
Servicii amenajări spații verzi pentru birouri și spații industriale, parcuri logistice, retail și clădiri de birouri

Servicii amenajări spații verzi pentru birouri și spații industriale, parcuri logistice, retail și clădiri de birouri

Orașele din toată Europa au nevoie să înmulțească spațiile verzi cu scopul dezvoltării rezilienței în fața amenințărilor climatice și a celor la adresa sănătății oamenilor.
Orașele precum Cluj-Napoca au mare nevoie de copaci, deoarece aceștia absorb gazele cu efect de seră și pot reduce temperaturile excesive din timpul sezonului cald.

citește mai mult
Rhs

Membrii ai Societății Regale Britanice de Horticultură, ne ocupăm de amenajări de grădini în primul rând din pasiune.

Specialiști în detalii, pentru noi, fiecare spațiu verde sau curte este o potențaială operă de artă, căreia trebuie doar să-i punem în valoare armonia ascunsă și estetica naturală.

Unique Landcaping implicată în comunitate

Unique landscaping la deco days 2023

Unique Landscaping la Deco Days 2023

Știți deja cât de importante considerăm noi că sunt întâlnirile față în față, așa că ne-am pregătit cu idei de design și servicii complete pentru orice tip de spațiu verde și ne-am instalat standul verde fix la…Deco Days 2023, singurul festival de design interior din România.
Acolo v-am primit cu drag pe voi toți, publicul iubitor de spații verzi și grădini, iubitor de natură! În Foaierul Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, timp de 4 zile, între 7-10 septembrie, v-am povestit cu pasiune despre ceea ce facem noi în domeniul amenajării de grădini și spații verzi.

citește mai mult
Partener construction & regulation cluj summit organizat de x party & networking 2023

Partener Construction & Regulation Cluj Summit organizat de X Party & Networking 2023

Unique Landscaping a fost partener în 2023 al Construction & Regulation Cluj Summit organizat de X Party & Networking. Managerul Unique Landscaping, Onacă Adrian s-a alăturat dialogului cu reprezentanții companiilor relevante din: construcții, instalații, proiectare și arhitectură, dezvoltatori imobiliari, mediul academic de profil, precum și reprezentanți ai instituțiilor și presei locale.

citește mai mult
Partener artdesigndays 2022

Partener Artdesigndays 2022

Ni se pare important, ca specialiști în design, să susținem inițiativele comunității, în acest domeniu.
Așa că am fost bucuroși să participăm, încă de la prima ediție din 2022, la Artdesigndays Un eveniment destinat designerilor, arhitecților de interior și furnizorilor de top din România, organizat la Cluj-Napoca cu scopul de a crea noi posibilități și idei inovatoare în zona designului interior.

citește mai mult
Contacteaza Unique Landscaping pe Whatsapp