Amenajare grădini Satu Mare

Amenajare gradini

„Punem accentul pe creație, pe idee, pe spectacol.”
– Adrian Onacă – Inginer. Peisagist & Artist Plastic

Amenajări grădini Satu Mare

Știm că alegerea unui specialist în amenajări grădini mari în Satu Mare este o decizie crucială și dificilă, având un impact semnificativ asupra experienței pe termen lung în timpul petrecut acasă sau la locul de muncă, alături de cei dragi sau colegi. Rolul executantului în realizarea proiectului de amenajare a grădinii este la fel de esențial.

De aceea, pentru a-ți simplifica procesul decizional și pentru a te asigura că vei obține exact ceea ce îți dorești pentru spațiul verde al locuinței sau al firmei tale în Satu Mare, am elaborat un pachet complet de servicii de proiectare și amenajare grădină. Deși ne preocupă în mod deosebit aspectul estetic al grădinii și impactul emoțional pe care îl va avea odată finalizată, acordăm aceeași atenție și funcționalității spațiilor.

Putem spune că fiecare dintre proiectele noastre reprezintă o combinație precisă și funcțională între artă și utilitate!

La Unique Landscaping, ținem cont de dorințele tale, ca proprietar al grădinii, de particularitățile locației din Satu Mare, precum și de cele mai recente tendințe în peisagistică, urbanism și design exterior de grădină.

Amenajare grădini și spații verzi cu amprentă artistică – este ceea ce ne definește și ne diferențiază.

 

Realizăm proiecte de amenajări grădini în Cluj-Napoca,  dar pentru grădini mari, peste 500 mp ne deplasăm și în Satu Mare. Pentru peisagiștii Unique Landscaping, orice grădină sau spațiu verde este o provocare.

 

Ce servicii oferim în Satu Mare

Asset 17uniquelandscaping

consultanță pentru amenajări grădini

Asset 17uniquelandscaping

proiectare grădini 3D, planuri 2D, proiectare parcuri și spații verzi

Asset 17uniquelandscaping

amenajare grădini, parcuri, spatii verzi

Asset 17uniquelandscaping

întreținerea spațiilor verzi

Asset 17uniquelandscaping

plantare și întreținere gazon

Asset 17uniquelandscaping

montare și întreținere sisteme de irigații

Asset 17uniquelandscaping

comercializare plante pentru amenajarea grădinii

Proiectare grădini

Te-ai gândit vreodată să îți amenajezi grădina într-un mod unic? Ei bine, noi suntem aici pentru tine, oferind servicii complete de proiectare grădină. Ce include acest proces? Ei bine, îți oferim proiecte 3D pentru a-ți vizualiza grădina în detaliu, planuri 2D pentru o imagine mai precisă și chiar proiectare pentru parcuri și spații verzi.

Și nu ne oprim aici. Ne place să fim alături de tine în fiecare etapă a procesului, inclusiv în execuția proiectului. De ce? Pentru că vrem să ne asigurăm că totul se desfășoară conform planului și că vei avea parte de o grădină exact așa cum ți-ai dorit. De la planurile 2D pentru amenajare și infrastructură până la furnizori și îndrumare pentru elementele de design exterior, suntem aici pentru tine. Totul pentru a asigura o amenajare reușită și o grădină de vis!

Ce presupun serviciile noastre de proiectare grădini Satu Mare

Inspirându-ne din unicitatea fiecărui spațiu în parte, ne străduim să evidențiem aspectele distinctive ale fiecărui proiect, să subliniem potențialul său estetic și chiar să atingem aspectul artistic. Aceasta este filosofia noastră pentru a aduce în valoare cu adevărat spațiile verzi și a le transforma în adevărate opere de artă!

Suntem meticuloși în privința detaliilor, fără să pierdem din vedere armonia generală a spațiului. La Unique Landscaping, luăm în considerare toate elementele care ar putea fi integrate în proiect. În funcție de acestea, sugerăm și selectăm plantele potrivite, creând un microclimat adecvat.

Nu lăsăm niciun detaliu la voia întâmplării, fie că este vorba despre poziționarea aleilor și delimitarea zonelor funcționale, fie că ne ocupăm de construcțiile de lemn sau fier care pot fi integrate pentru a îmbogăți frumusețea grădinii.

Ce înseamnă proiectare gradină 3D

De la marcarea zonelor dedicate plantelor decorative și legumelor până la delimitarea tuturor zonelor funcționale (zone pentru grătar, locuri pentru luat masa, spații de joacă, terenuri de sport etc.), și până la traseul precis al aleilor, la Unique Landscaping luăm în considerare fiecare aspect.

Apoi, proiectul nostru include toate detaliile necesare pentru a-l transforma din concept în realitate, pentru a realiza efectiv lucrările de amenajare:

Asset 17uniquelandscaping

posibile diferențe de nivel a suprafeței grădinii

Asset 17uniquelandscaping

construcțiile care vor fi amplasate (pergole, jardiniere, fântâni, iazuri sau diverse construcții din lemn sau fier)

Asset 17uniquelandscaping

sistemele de irigații și de iluminat (super importante pentru o întreținere ușoară a plantelor, cât și pentru un aspect plăcut al întregii grădini)

Asset 17uniquelandscaping

cromatica unitară pentru întregul proiect (care să unifice toate elementele de design exterior)

Asset 17uniquelandscaping

finisajele care vor fi aplicate

Amenajări grădini Satu Mare

Petrecerea timpului în aer liber aduce multiple beneficii pentru sănătate, iar unul dintre acestea este asociat direct cu lumina naturală. Un studiu extins efectuat în rândul a peste 400.000 de adulți din Marea Britanie a analizat efectul expunerii la lumina exterioară asupra somnului și a stării generale de bine. Cercetătorii, citați de Science Alert, sugerează că „Oamenii au evoluat într-un mediu cu o distincție clară între zi și noapte, însă mediile noastre moderne au estompat această diferențiere. Prea puțină lumină naturală ar putea fi un factor cheie ce duce la energie scăzută și tulburări de somn, acestea fiind asociate cu depresia”.

Astfel, concluzia este clară: o doză adecvată de lumină naturală între răsărit și apus poate contribui semnificativ la îmbunătățirea stării de bine și la un somn odihnitor, reducând totodată riscul de depresie.

Echipa Unique Landscaping înțelege importanța petrecerii timpului în aer liber pentru sănătatea și fericirea ta. De aceea, nu oferim doar amenajări de spații verzi și grădini, ci și consultanță specializată pentru amenajarea acestor spații și în Satu Mare.

Etape amenajare grădini

Poate că ai doar un spațiu mic la dispoziție sau dimpotrivă, o grădină de mari dimensiuni, pe care dorești să o amenajezi. Oricare ar fi situația, etapele în amenajare trebuie respectate pentru că fiecare spațiu verde e o operă de artă potențială, căreia echipa Unique Landscaping doar îi pune în valoare armonia ascunsă și estetica naturală. Peisagiștii noștri găsesc soluții pentru amenajarea fiecărui spațiu în parte.
 
Etapele tipice ale amenajărilor includ:
Asset 17uniquelandscaping

Nivelarea terenului, umpluturi de pământ dacă se impune în unele zone; terasarea sau, după caz, decopertarea terenului, și înlocuirea stratului de pământ cu sol nutritive

Asset 17uniquelandscaping

Plasarea de pământ fertil și de amestecuri: turbă, nisip, mraniță

Asset 17uniquelandscaping

Montarea gazonului, fie prin însămânțare, fie prin montarea de rulouri de gazon

Asset 17uniquelandscaping

Plantarea de garduri vii, arbuști și plante de grădină, inclusiv agățătoare

Asset 17uniquelandscaping

Montarea sistemelor de irigații și drenaj

Asset 17uniquelandscaping

Montarea sistemelor de iluminare exterioară

Asset 17uniquelandscaping

Montarea elementelor decorative: fântâni, pergole, foișoare, diferite modele de rocărie, iazuri, cascade sau cursuri de apă din piatră naturală: alei, borduri, ziduri etc.

Asset 17uniquelandscaping

Execuția alpinăriilor (grădini alpine)

Întreținere spații verzi Satu Mare

Știai că plantele pot comunica între ele? O rețea subterană de semnale electrice leagă fiecare plantă de alta. Cercetătorii au testat această comunicare între diferite tipuri de plante, fiecare ținută în propriul său ghiveci, într-un studiu publicat în 2020.

Au observat că, în absența unui conductor electric care să le conecteze, legătura dintre plante era anulată. Cu ajutorul unui fir de argint, însă, rețeaua a fost restabilită. Mai interesant, rețeaua de mesaje părea să se mențină și să ia forme similare, chiar dacă tipurile de plante erau diferite.

Aloe Vera și plantele de varză au fost folosite în acest studiu, în timp ce studii anterioare au analizat semnalele dintre plantele de roșii. Rezultatele sugerează că diferite tipuri de plante ar putea comunica în același fel. Cu toate acestea, conținutul exact al mesajelor plantelor rămâne încă o enigmă!

Dacă îți place să ai în grădină plante sănătoase și frumoase, trebuie să știi că acestea necesită îngrijire și întreținere constantă. Uneori, intervenția profesională este obligatorie.

La Unique Landscaping, ne concentrăm pe crearea de spații verzi și grădini gândite în cele mai mici detalii, conform unei estetici care asigură armonia și atractivitatea în fiecare moment al zilei și în fiecare anotimp. Pentru a menține aspectul sau chiar pentru a îmbunătăți spațiile deja amenajate, oferim servicii de întreținere personalizată, executate cu echipamente profesionale.

 

Gazon

Cine nu ar aprecia o suprafață de iarbă verde?

Gazonul este o piesă centrală în orice grădină, oferind un loc de relaxare și frumusețe. Pentru a planifica corect gazonarea, este recomandat să discuți cu un inginer peisagist despre toate posibilitățile de utilizare: decorativă, pentru sport sau pentru joaca copiilor.

Tipurile de iarbă pentru gazon sunt selectate în funcție de diversele scopuri stabilite de proprietarul spațiului. În cazul gazonului destinat joacei copiilor sau practicării sportului, se preferă ierburile rezistente la uzură. În schimb, pentru un gazon pur decorativ, poți opta pentru soiuri de iarbă subțire, cu densitate mare.

Instalarea gazonului se poate realiza fie prin semănare directă, fie prin utilizarea de rulouri de gazon. Fiecare metodă are avantajele ei și se potrivește în mod diferit grădinii sau spațiului tău. Deși semănarea directă poate fi mai simplă și mai economică, necesită o atenție sporită și mai mult timp în comparație cu instalarea rulourilor de gazon gata pregătite pentru utilizare.

 

Etapele tipice ale gazonării:

Asset 17uniquelandscaping

Stabilirea amplasamentului

Asset 17uniquelandscaping

Defrișarea vegetației existente și curățarea terenului

Asset 17uniquelandscaping

Nivelarea terenului

Asset 17uniquelandscaping

Executarea lucrărilor de drenaj

Asset 17uniquelandscaping

Fertilizarea de bază

Asset 17uniquelandscaping

Pregătirea terenului și a patului germinativ

Asset 17uniquelandscaping

Semănarea / montarea rulourilor de gazon

Asset 17uniquelandscaping

Lucrări de întreținere gazon

Sisteme de irigații

La Unique Landscaping, suntem de părere că sistemele de irigații automate reprezintă singura soluție pentru a asigura întreținerea corespunzătoare a spațiilor verzi. Deși investiția inițială poate fi semnificativă, beneficiile oferite de aceste sisteme sunt recunoscute încă de la început, mai ales de către clienții noștri care se întorc pentru a doua amenajare a spațiilor verzi.

Regretabil, unii proprietari de grădini își dau seama de importanța acestor sisteme doar după ce observă gazonul uscat și plantele neîngrijite, fiind nevoiți să suporte costuri suplimentare pentru a instala ulterior sisteme de irigații și pentru a înlocui plantele deteriorate.

Echipa Unique Landscaping îți recomandă cu tărie să optezi din start pentru sistemele de irigații automate, fie că este vorba de aspersoare sau de sisteme de irigare prin picurare. Motivul este simplu: doar aceste sisteme automatizate asigură distribuția uniformă a apei pe întreaga suprafață a grădinii și economisesc resursele de apă în funcție de necesități și caracteristicile surselor disponibile.

Sisteme de irigații personalizate și eficiente

Specialiștii Unique Landscaping propun sisteme de irigații automate personalizate, adaptate caracteristicilor terenului, surselor de apă și energie, precum și precipitațiilor din zona respectivă. Aceste sisteme sunt compuse dintr-o varietate de elemente, cum ar fi vane, țevi, aspersoare și conexiuni electrice.

De exemplu, recomandăm sisteme de irigații care se pot întrerupe automat în cazul ploilor, pentru a preveni suprasolicitarea tubulaturii și a echipamentelor de irigare, care ar putea duce la deteriorarea acestora.

În plus, sistemele de irigații automate sunt programate să ia în considerare anotimpul și umiditatea aerului dintr-un anumit loc și moment al zilei, asigurând o administrare eficientă a apei.

Prin implementarea acestor sisteme, investiția în instalațiile de irigare garantează durabilitatea amenajărilor grădinii și menținerea frumuseții acesteia în timp.

Sisteme de irigații gazon

În special când vine vorba de gazon, un sistem de irigații automatizat este esențial.

Lipsa apei poate duce la uscarea gazonului, în timp ce excesul de apă poate crea condiții favorabile pentru apariția bolilor, uneori ducând chiar la distrugerea completă a acestuia. Reconstrucția gazonului este o investiție costisitoare, motiv pentru care Unique Landscaping propune o instalație pentru gazon care previne aceste probleme, la un preț accesibil și adaptat spațiului disponibil.

Servicii complete pentru irigații

Echipa de specialiști de la Unique Landscaping este aici pentru a te ajuta să menții sănătatea spațiului tău verde, indiferent dacă este vorba de un gazon, o grădină sau alt tip de spațiu verde. La fel ca o operă de artă, spațiile verzi necesită să fie păstrate și întreținute cu atenție.

Pentru a asigura durabilitatea amenajărilor grădinii realizate de noi, propunem servicii complete de irigații:

 

Asset 17uniquelandscaping

Configurarea soluțiilor de irigare a gazonului, cu mai multe variante, în funcție de costuri și de specificitățile zonei

Asset 17uniquelandscaping

Comercializarea echipamentelor necesare sau consultanță iî vederea achiziției

Asset 17uniquelandscaping

Instalarea sistemelor de irigație

Asset 17uniquelandscaping

Servicii de întreținere a sistemelor de irigații, prestate de specialiști

Dacă vrei să amenajezi un spațiu verde sau o grădină în Satu Mare și suprafața acestui spațiu depășește 500 mp, contactează-ne folosind formularul de mai jos.

Apelați cu încredere la serviciile noastre de amenajări și peisagistică grădini în toată Transilvania.​
Ceea ce dumneavoastră doar vă imaginați, noi proiectăm și aducem la viață!

    Completează formularul de mai jos pentru a ne solicita o amenajare de gradina sau spațiu verde în Satu Mare.
    Uniquelandscaping div98
    Asset 19uniquelandscaping
    Contacteaza Unique Landscaping pe Whatsapp