Amenajare grădini Maramureș

Amenajare gradini

„Punem accentul pe creație, pe idee, pe spectacol.”
– Adrian Onacă – Inginer. Peisagist & Artist Plastic

Amenajări grădini Maramureș

Amenajarea unei grădini mari în Maramureș necesită alegerea unui specialist de încredere, având un impact semnificativ asupra experienței pe termen lung acasă sau la birou.

La Unique Landscaping, înțelegem importanța acestui proces și suntem aici să îți fim alături. Cu o vastă experiență în proiectare și amenajare grădini, ne străduim să îți oferim soluții personalizate, care să îți reflecte stilul și să satisfacă nevoile spațiului tău verde.

Prin intermediul serviciilor noastre complete, putem să transformăm grădina ta într-un loc de poveste, combinând frumusețea naturală cu funcționalitatea practică. Fie că îți dorești un peisaj de vis, o oază de relaxare sau un spațiu de recreere pentru întreaga familie, noi suntem aici să facem visul tău realitate.

Echipa noastră de specialiști abordează fiecare proiect cu pasiune și creativitate, asigurându-se că fiecare aspect al amenajării este atent planificat și executat. Ne preocupă nu doar aspectul estetic al grădinii, ci și funcționalitatea spațiilor, pentru a te asigura că vei beneficia de un spațiu verde care să îți aducă bucurie și relaxare pe termen lung.

Indiferent de dimensiunea sau complexitatea proiectului tău, noi suntem aici să îți oferim suportul și expertiza necesară pentru a transforma grădina ta într-un loc de vis. Contactează-ne astăzi pentru a începe acest proces minunat și pentru a descoperi cum putem să îți aducem visul la viață!

Realizăm proiecte de amenajări grădini în Cluj-Napoca,  dar pentru grădini mari, peste 500 mp ne deplasăm și în Maramureș. Pentru peisagiștii Unique Landscaping, orice grădină sau spațiu verde este o provocare.

 

Ce servicii oferim în Maramureș

Asset 17uniquelandscaping

consultanță pentru amenajări grădini

Asset 17uniquelandscaping

proiectare grădini 3D, planuri 2D, proiectare parcuri și spații verzi

Asset 17uniquelandscaping

amenajare grădini, parcuri, spatii verzi

Asset 17uniquelandscaping

întreținerea spațiilor verzi

Asset 17uniquelandscaping

plantare și întreținere gazon

Asset 17uniquelandscaping

montare și întreținere sisteme de irigații

Asset 17uniquelandscaping

comercializare plante pentru amenajarea grădinii

Proiectare grădini

Îți dorești să transformi grădina ta într-un spațiu unic și personalizat? Echipa noastră oferă servicii complete de proiectare grădină.

Ce include acest proces? De la proiecte 3D pentru o vizualizare detaliată a grădinii tale, planuri 2D pentru o imagine mai precisă, până la proiectare pentru parcuri și spații verzi.

Nu ne oprim aici. Suntem alături de tine în fiecare etapă a procesului, inclusiv în execuția proiectului.

De ce? Pentru că ne dorim ca totul să se desfășoare conform planului și să ai parte de o grădină exact așa cum ți-ai imaginat-o. De la planurile 2D pentru amenajare și infrastructură, până la furnizori și ghidare în privința elementelor de design exterior, suntem aici pentru tine. Toate acestea pentru a asigura o amenajare reușită și o grădină de vis în Maramureș!

 

Ce presupun serviciile noastre de proiectare grădini Maramureș

Inspirându-ne din caracteristicile distincte ale fiecărui spațiu, ne angajăm să evidențiem elementele unice ale fiecărui proiect, să subliniem potențialul său estetic și să atingem nivelul artistic dorit. Aceasta este filosofia noastră pentru a aduce în valoare cu adevărat spațiile verzi și a le transforma în veritabile opere de artă!

Suntem extrem de atenți la detalii, asigurându-ne că fiecare aspect contribuie la armonia generală a spațiului. La Unique Landscaping, analizăm cu atenție toate elementele care pot fi integrate în proiect. În funcție de acestea, oferim sugestii și selectăm plantele potrivite, creând un mediu adecvat pentru dezvoltarea lor.

Nu neglijăm nici un aspect, fie că este vorba despre poziționarea aleilor și delimitarea zonelor funcționale, fie că ne ocupăm de construcțiile din lemn sau fier care pot fi integrate pentru a îmbogăți estetica grădinii.

 

Ce înseamnă proiectare gradină 3D

De la conturarea cu atenție a zonelor destinate plantelor decorative și legumelor, până la definirea clară a tuturor spațiilor funcționale (cum ar fi zonele pentru grătar, locurile pentru luat masa, spațiile de joacă, terenurile de sport etc.) și stabilirea cu precizie a traseelor aleilor, la Unique Landscaping acordăm o atenție deosebită fiecărui detaliu.

Ulterior, proiectul nostru cuprinde toate elementele esențiale pentru a-l transforma dintr-un concept într-o realitate palpabilă, pentru a materializa efectiv lucrările de amenajare:

 

Asset 17uniquelandscaping

posibile diferențe de nivel a suprafeței grădinii

Asset 17uniquelandscaping

construcțiile care vor fi amplasate (pergole, jardiniere, fântâni, iazuri sau diverse construcții din lemn sau fier)

Asset 17uniquelandscaping

sistemele de irigații și de iluminat (super importante pentru o întreținere ușoară a plantelor, cât și pentru un aspect plăcut al întregii grădini)

Asset 17uniquelandscaping

cromatica unitară pentru întregul proiect (care să unifice toate elementele de design exterior)

Asset 17uniquelandscaping

finisajele care vor fi aplicate

Amenajări grădini Maramureș

Petrecerea timpului în aer liber aduce multiple beneficii pentru sănătate, iar unul dintre acestea este asociat direct cu lumina naturală. Un studiu extins efectuat în rândul a peste 400.000 de adulți din Marea Britanie a analizat efectul expunerii la lumina exterioară asupra somnului și a stării generale de bine. Cercetătorii, citați de Science Alert, sugerează că „Oamenii au evoluat într-un mediu cu o distincție clară între zi și noapte, însă mediile noastre moderne au estompat această diferențiere. Prea puțină lumină naturală ar putea fi un factor cheie ce duce la energie scăzută și tulburări de somn, acestea fiind asociate cu depresia”.

Astfel, concluzia este clară: o doză adecvată de lumină naturală între răsărit și apus poate contribui semnificativ la îmbunătățirea stării de bine și la un somn odihnitor, reducând totodată riscul de depresie.

Echipa Unique Landscaping înțelege importanța petrecerii timpului în aer liber pentru sănătatea și fericirea ta. De aceea, nu oferim doar amenajări de spații verzi și grădini, ci și consultanță specializată pentru amenajarea acestor spații și în Maramureș.

Etape amenajare grădini

Poate că ai doar un spațiu mic la dispoziție sau dimpotrivă, o grădină de mari dimensiuni, pe care dorești să o amenajezi. Oricare ar fi situația, etapele în amenajare trebuie respectate pentru că fiecare spațiu verde e o operă de artă potențială, căreia echipa Unique Landscaping doar îi pune în valoare armonia ascunsă și estetica naturală. Peisagiștii noștri găsesc soluții pentru amenajarea fiecărui spațiu în parte.
Etapele tipice ale amenajărilor includ:
Asset 17uniquelandscaping

Nivelarea terenului, umpluturi de pământ dacă se impune în unele zone; terasarea sau, după caz, decopertarea terenului, și înlocuirea stratului de pământ cu sol nutritive

Asset 17uniquelandscaping

Plasarea de pământ fertil și de amestecuri: turbă, nisip, mraniță

Asset 17uniquelandscaping

Montarea gazonului, fie prin însămânțare, fie prin montarea de rulouri de gazon

Asset 17uniquelandscaping

Plantarea de garduri vii, arbuști și plante de grădină, inclusiv agățătoare

Asset 17uniquelandscaping

Montarea sistemelor de irigații și drenaj

Asset 17uniquelandscaping

Montarea sistemelor de iluminare exterioară

Asset 17uniquelandscaping

Montarea elementelor decorative: fântâni, pergole, foișoare, diferite modele de rocărie, iazuri, cascade sau cursuri de apă din piatră naturală: alei, borduri, ziduri etc.

Asset 17uniquelandscaping

Execuția alpinăriilor (grădini alpine)

Întreținere spații verzi Maramureș

Știi că plantele pot comunica între ele? Un sistem subteran de semnale electrice leagă fiecare plantă de alta. Această comunicare a fost testată de cercetători într-un studiu publicat în 2020, unde au analizat interacțiunile între diferite tipuri de plante, fiecare crescute în propriul ghiveci.

S-a observat că, în lipsa unui conductor electric care să le conecteze, legătura între plante era anulată. Cu ajutorul unui fir de argint, însă, rețeaua a fost restabilită. Mai interesant, rețeaua de mesaje părea să se mențină și să aibă forme similare, chiar și atunci când tipurile de plante erau diferite.

Aloe Vera și plantele de varză au fost folosite în acest studiu, iar cercetări anterioare au examinat semnalele dintre plantele de roșii. Rezultatele indică faptul că diferite tipuri de plante ar putea comunica în același fel. Cu toate acestea, conținutul exact al mesajelor plantelor rămâne o enigmă!

Dacă îți dorești o grădină cu plante sănătoase și frumoase, trebuie să știi că acestea necesită îngrijire și întreținere constantă. Uneori, intervenția profesională este esențială.

La Unique Landscaping, ne axăm pe crearea de spații verzi și grădini gândite în cele mai mici detalii, conform unei estetici care asigură armonia și atractivitatea în fiecare moment al zilei și în fiecare anotimp. Pentru a menține aspectul sau chiar pentru a îmbunătăți spațiile deja amenajate, oferim servicii de întreținere personalizată, executate cu echipamente profesionale.”

 

 

Gazon

Cine nu ar aprecia un covor de iarbă verde?

Gazonul reprezintă un element central în orice grădină, oferind un spațiu de relaxare și o notă de frumusețe. Pentru a planifica cu succes gazonarea, este recomandat să consulți un inginer peisagist pentru a explora toate opțiunile disponibile: de la scopuri decorative, la cele pentru sport sau pentru joaca copiilor.

Tipurile de iarbă pentru gazon sunt alese în funcție de diversele destinații stabilite de proprietarul spațiului. Pentru zonele destinate jocului copiilor sau practicării sportului, se recomandă ierburile rezistente la uzură. În contrast, pentru un gazon pur decorativ, poți opta pentru soiuri de iarbă subțire, cu o densitate mai mare.

Instalarea gazonului poate fi realizată fie prin semănare directă, fie prin folosirea rulourilor de gazon. Fiecare metodă are avantajele și se potrivește diferit în grădina sau spațiul tău. Deși semănatul direct poate fi mai simplu și mai economic, necesită o atenție deosebită și mai mult timp în comparație cu instalarea rulourilor de gazon gata pregătite pentru utilizare.

 

Etapele tipice ale gazonării:

Asset 17uniquelandscaping

Stabilirea amplasamentului

Asset 17uniquelandscaping

Defrișarea vegetației existente și curățarea terenului

Asset 17uniquelandscaping

Nivelarea terenului

Asset 17uniquelandscaping

Executarea lucrărilor de drenaj

Asset 17uniquelandscaping

Fertilizarea de bază

Asset 17uniquelandscaping

Pregătirea terenului și a patului germinativ

Asset 17uniquelandscaping

Semănarea / montarea rulourilor de gazon

Asset 17uniquelandscaping

Lucrări de întreținere gazon

Sisteme de irigații

La Unique Landscaping, susținem ferm că sistemele de irigații automate sunt singura soluție pentru a asigura întreținerea corespunzătoare a spațiilor verzi. Deși investiția inițială poate fi semnificativă, beneficiile oferite de aceste sisteme sunt recunoscute încă de la început, mai ales de către clienții noștri care se întorc pentru a doua amenajare a spațiilor verzi.

Regretabil, unii proprietari de grădini își dau seama de importanța acestor sisteme doar după ce observă gazonul uscat și plantele neîngrijite, fiind nevoiți să suporte costuri suplimentare pentru a instala ulterior sisteme de irigații și pentru a înlocui plantele deteriorate.

Echipa Unique Landscaping îți recomandă cu tărie să optezi din start pentru sistemele de irigații automate, fie că este vorba de aspersoare sau de sisteme de irigare prin picurare. Motivul este simplu: doar aceste sisteme automatizate asigură distribuția uniformă a apei pe întreaga suprafață a grădinii și economisesc resursele de apă în funcție de necesități și caracteristicile surselor disponibile.

Sisteme de irigații personalizate și eficiente

Echipa de specialiști de la Unique Landscaping propune sisteme de irigații automate personalizate, adaptate caracteristicilor terenului, surselor de apă și energie, precum și precipitațiilor din zona respectivă. Aceste sisteme sunt alcătuite dintr-o varietate de elemente, cum ar fi vane, țevi, aspersoare și conexiuni electrice.

De exemplu, recomandăm sisteme de irigații care se pot întrerupe automat în cazul ploilor, pentru a preveni suprasolicitarea tubulaturii și a echipamentelor de irigare, care ar putea duce la deteriorarea acestora.

În plus, sistemele de irigații automate sunt programate să ia în considerare anotimpul și umiditatea aerului dintr-un anumit loc și moment al zilei, asigurând o administrare eficientă a apei.

Prin implementarea acestor sisteme, investiția în instalațiile de irigare garantează durabilitatea amenajărilor grădinii și menținerea frumuseții acesteia în timp.

Sisteme de irigații gazon

Atunci când vine vorba de gazon, un sistem de irigații automatizat este esențial pentru menținerea sănătății și frumuseții acestuia.

Lipsa apei poate duce la uscarea gazonului, în timp ce excesul de apă poate crea condiții favorabile pentru apariția bolilor, uneori ducând chiar la distrugerea completă a acestuia. Reconstrucția gazonului este o investiție costisitoare, motiv pentru care Unique Landscaping propune o instalație pentru gazon care previne aceste probleme, la un preț accesibil și adaptat spațiului disponibil.

Servicii complete pentru irigații

Specialiștii de la Unique Landscaping sunt aici pentru a te ajuta să menții sănătatea spațiului tău verde, fie că este vorba de un gazon, o grădină sau alt tip de spațiu verde. La fel ca o operă de artă, spațiile verzi necesită să fie păstrate și întreținute cu atenție.

Pentru a asigura durabilitatea amenajărilor grădinii realizate de noi, propunem servicii complete de irigații:

 

 

Asset 17uniquelandscaping

Configurarea soluțiilor de irigare a gazonului, cu mai multe variante, în funcție de costuri și de specificitățile zonei

Asset 17uniquelandscaping

Comercializarea echipamentelor necesare sau consultanță iî vederea achiziției

Asset 17uniquelandscaping

Instalarea sistemelor de irigație

Asset 17uniquelandscaping

Servicii de întreținere a sistemelor de irigații, prestate de specialiști

Dacă vrei să amenajezi un spațiu verde sau o grădină în Maramureș și suprafața acestui spațiu depășește 500 mp, contactează-ne folosind formularul de mai jos.

Apelați cu încredere la serviciile noastre de amenajări și peisagistică grădini în toată Transilvania.​
Ceea ce dumneavoastră doar vă imaginați, noi proiectăm și aducem la viață!

    Completează formularul de mai jos pentru a ne solicita o amenajare de gradina sau spațiu verde în Maramureș.
    Uniquelandscaping div98
    Asset 19uniquelandscaping
    Contacteaza Unique Landscaping pe Whatsapp