Amenajare grădini Cluj

Amenajare gradini

„Punem accentul pe creație, pe idee, pe spectacol.”
– Adrian Onacă – Ininer. Peisagist & Artist Plastic

Amenajări grădini Cluj

Știm că alegerea unui proiectant de grădini bun este o decizie greu de luat și totodată importantă întrucât produce un impact pe termen lung asupra calității timpului petrecut acasă, alături de familie sau la firmă, alături de colegi. Executantul proiectului de amenajare a grădinii joacă un rol la fel de important.

Tocmai de aceea, pentru a-ți ușura decizia și pentru a te asigura că obții exact ceea ce dorești de la amenajarea grădinii tale, am conceput un pachet complet de servicii. Deși ne preocupă foarte mult aspectul estetic al grădinii și emoția pe care o va produce odată amenajată, acordăm aceeași atenție și funcționalității spațiilor.
Putem spune că proiectele noastre sunt, fiecare în parte, opere de artă precise și funcționale!

La Unique Lanscaping ținem cont de dorințele tale, proprietarul grădinii, de specificitățile locației dar și de cele mai noi trenduri din peisagistică, urbanism și design exterior de gradină. Amenajare grădini și spații verzi cu amprentă artistică – este ceea ce ne definește și ne diferențiază.

Realizăm proiecte de amenajări grădini în Cluj-Napoca, preponderant în zonele unde sunt case și firme mari care optează pentru amenajarea spațiilor verzi, precum: zona Centru, cartierele Europa, Buna Ziua, Andrei Mureșanu, Gheorgheni, Gruia, Borhanci dar și în localitățile din jurul orașului, care au cunoscut o dezvoltare imobiliară explozivă în ultimii ani: Feleac, satul Gheorgheni, Dezmir, Florești, Chinteni.

 

Ce servicii oferim în Cluj Napoca și împrejurimi

Asset 17uniquelandscaping

consultanță pentru amenajări grădini

Asset 17uniquelandscaping

proiectare grădini 3D, planuri 2D, proiectare parcuri și spații verzi

Asset 17uniquelandscaping

amenajare grădini, parcuri, spatii verzi

Asset 17uniquelandscaping

întreținerea spațiilor verzi

Asset 17uniquelandscaping

plantare și întreținere gazon

Asset 17uniquelandscaping

montare și întreținere sisteme de irigații

Asset 17uniquelandscaping

comercializare plante pentru amenajarea grădinii

Proiectare grădini

Ai parcurs vreodată un proces de proiectare grădină? Îți dezvăluim ce includem noi în acesta: servicii proiectare grădină 3D, planuri 2D, precum și proiectare parcuri și spații verzi. Pentru ca lucrările să poată fi executate cât mai fidel, oferim, de asemenea, planuri 2D de amenajare și de infrastructură.
Ne place să fim alături de clienții noștri nu numai în stadiul de proiectare gradină, ci și în cel de execuție. Și asta, dintr-un motiv foarte simplu: pentru că, astfel, putem asigura asistență de specialitate pe toată durata lucrărilor și, la nevoie, furnizori și îndrumare pentru toate elementele de design exterior pentru care se optează în cadrul proiectului. Toate, pentru a asigura o amenajare de succes!

Ce presupun serviciile noastre de proiectare grădini Cluj

Inpirați de unicitatea fiecărui spatiu în parte, lăsăm fiecare proiect să evidențieze diferențiatorul, să pună în valoare propriul potențial estetic și chiar să atingă latura artistică. Aceasta este abordarea noastră pentru a valorifica cu adevărat spațiile verzi și a le transforma în mici opere de artă!
Suntem atenți la detalii, fară a pierde din vedere armonia de ansamblu a spațiului. La Unique Lanscaping ținem cont de toate elementele care ar putea fi incluse în proiect. În funcție de acestea, propunem și selectăm plantele potrivite și le creăm un microclimat adecvat.
Nu uităm de niciun detaliu, indiferent că e vorba despre poziționarea aleilor și stabilirea zonelor funcționale sau de construcțiile de lemn sau fier care pot fi amplasate pentru a înfrumuseța grădina.

Ce înseamnă proiectare gradină 3D

De la delimitarea zonelor destinate plantelor decorative, legumelor, a tuturor zonelor funcționale (barbeque, zona de luat masa, spații de joacă, teren de sport etc.) și până la poziționarea aleilor, la Unique Lanscaping includem tot.
Apoi, proiectul cuprinde și toate detaliile necesare punerii lui în practică, executării efective a lucrărilor de amenajare:

Asset 17uniquelandscaping

posibile diferențe de nivel a suprafeței grădinii

Asset 17uniquelandscaping

construcțiile care vor fi amplasate (pergole, jardiniere, fântâni, iazuri sau diverse construcții din lemn sau fier)

Asset 17uniquelandscaping

sistemele de irigații și de iluminat (super importante pentru o întreținere ușoară a plantelor, cât și pentru un aspect plăcut al întregii grădini)

Asset 17uniquelandscaping

cromatica unitară pentru întregul proiect (care să unifice toate elementele de design exterior)

Asset 17uniquelandscaping

finisajele care vor fi aplicate

Amenajări grădini Cluj

A petrece timp în aer liber vine la pachet cu multiple beneficii pentru sănătate, dar știai de ce? Se pare că o parte din aceste beneficii sunt asociate chiar cu… lumina naturală. Efectul pe care expunerea la lumina exterioară îl are asupra somnului și a stării de bine a fost analizat în cazul a peste 400.000 de oameni din UK Biobank, un studiu extins efectuat în rândul adulților din Marea Britanie. Astfel, cercetătorii, citați de Science Alert, susțin că: „Oamenii au evoluat într-un mediu cu o distincție clară între zi și noapte, însă mediile noastre moderne au estompat această diferențiere. Prea puțină lumină naturală ar putea fi un factor cheie ce duce la energie scăzută și tulburări de somn, acestea fiind asociate cu depresia”. Concluzia: ia-ți o doză cât mai mare de lumină naturală între răsărit și apus, dacă dorești o stare de bine îmbunătățită și un somn mai bun, dar și un risc mai scăzut de depresie.
Pentru ca să îți fie cât mai la îndemână să ieși la aer liber, să poți să îți odihnești mintea și să te remontezi, echipa Unique Landscaping asigură nu numai amenajări de spații verzi, amenajări de grădini ci și consultanță pentru amenajarea de grădini și spații verzi în Cluj-Napoca și în Feleac, satul Gheorgheni, Dezmir, Floresti, Chinteni.

Etape amenajare grădini

Poate că ai doar un spațiu mic la dispoziție sau dimpotrivă, o grădină de mari dimensiuni, pe care dorești să o amenajezi. Oricare ar fi situația, etapele în amenajare trebuie respectate pentru că fiecare spațiu verde e o operă de artă potențială, căreia echipa Unique Landscaping doar îi pune în valoare armonia ascunsă și estetica naturală. Peisagiștii noștri găsesc soluții pentru amenajarea fiecărui spațiu în parte.
 
Etapele tipice ale amenajărilor includ:
Asset 17uniquelandscaping

Nivelarea terenului, umpluturi de pământ dacă se impune în unele zone; terasarea sau, după caz, decopertarea terenului, și înlocuirea stratului de pământ cu sol nutritive

Asset 17uniquelandscaping

Plasarea de pământ fertil și de amestecuri: turbă, nisip, mraniță

Asset 17uniquelandscaping

Montarea gazonului, fie prin însămânțare, fie prin montarea de rulouri de gazon

Asset 17uniquelandscaping

Plantarea de garduri vii, arbuști și plante de grădină, inclusiv agățătoare

Asset 17uniquelandscaping

Montarea sistemelor de irigații și drenaj

Asset 17uniquelandscaping

Montarea sistemelor de iluminare exterioară

Asset 17uniquelandscaping

Montarea elementelor decorative: fântâni, pergole, foișoare, diferite modele de rocărie, iazuri, cascade sau cursuri de apă din piatră naturală: alei, borduri, ziduri etc.

Asset 17uniquelandscaping

Execuția alpinăriilor (grădini alpine)

Întreținere spații verzi Cluj

Știai că și plantele comunică între ele? O adevărată rețea subterană de semnale electrice se întinde de la plantă la plantă. Cercetătorii au testat comunicarea dintre diferite tipuri de plante ținute fiecare în ghiveciul ei, în cadrul unui studiu publicat în 2020.

Ei au observat că, în lipsa unui conductor electric care să le conecteze, legătura dintre plante era anulată. Cu ajutorul unui fir de argint însă, rețeaua a funcționat din nou. Mai mult, rețeaua de mesaje părea să se mențină și să ia forme similare deși tipurile de plante erau diferite.

S-au folosit Aloe Vera și plante de varză, în timp ce în experimente anterioare s-au analizat semnalele dintre plante de roșii. Rezultatele au arătat că diferite tipuri de plante ar putea comunica în același fel. Nu este însă foarte clar conținutul mesajelor plantelor…încă!

Dacă și ție îți place să ai în grădină plante sănătoase și frumoase, trebuie să știi că acestea trebuie îngrijite și întreținute permanent. Uneori, este obligatorie intervenția profesională.

Spatiile verzi și grădinile amenajate de Unique Landscaping sunt gândite în cele mai mici detalii, conform unei estetici care asigură armonia si atractivitatea în fiecare moment al zilei și în fiecare anotimp. Și pentru ca spațiile gata amenajate să-și păstreze aspectul sau chiar să-l îmbunătățească, oferim servicii de întreținere personalizată, executate cu echipamente profesionale.

Gazon

Cui nu îi place un covor de iarbă?

Gazonul este locul pe care privirea poposește pentru a se odihni și astfel este un element dorit în orice grădină. Pentru a planifica așa cum se cuvine gazonarea, îți recomandăm să discuți cu inginerul peisagist toate posibilele întrebuinţări: decorativă, pentru practicarea sportului, pentru joaca copiilor etc.

Soiurile de iarbă pentru gazon sunt alese în funcţie de diversele întrebuințări indicate de proprietarul spațiului. În cazul gazonului pentru joaca copiilor sau pentru practicarea sportului, ideale sunt ierburile rezistente la uzură. Dar dacă dorești un gazon pur decorativ, poți opta pentru soiuri de iarbă subţire, cu densitate mare.

Amenajarea zonelor cu gazon se poate face fie prin metoda însămânțării, fie prin montarea de rulouri de gazon. Fiecare variantă are avantajele ei și se aplică diferențiat, în funcție de cum se pretează cel mai bine grădinii sau spațiului tău. Deși însămânţarea directă este o modalitate mai simplă şi cu costuri mai mici, operațiunea este mai delicată și mai îndelungată decât în cazul amplasării de rulouri de gazon gata pregătit pentru utilizare.

Etapele tipice ale gazonării:

Asset 17uniquelandscaping

Stabilirea amplasamentului

Asset 17uniquelandscaping

Defrișarea vegetației existente și curățarea terenului

Asset 17uniquelandscaping

Nivelarea terenului

Asset 17uniquelandscaping

Executarea lucrărilor de drenaj

Asset 17uniquelandscaping

Fertilizarea de bază

Asset 17uniquelandscaping

Pregătirea terenului și a patului germinativ

Asset 17uniquelandscaping

Semănarea / montarea rulourilor de gazon

Asset 17uniquelandscaping

Lucrări de întreținere gazon

Sisteme de irigații

La Unique Landscaping considerăm că sistemele de irigații automatizate sunt singurele care asigură întreținerea corespunzătoare a spațiilor verzi. Deși costul nu este de neglijat, beneficiile investiției în acest tip de sisteme de irigații sunt acceptate din start, mai ales de către clienții noștri aflati la a doua amenajare de spatii verzi.

Din păcate, unii proprietarii de spații verzi se conving doar după ce își văd gazonul uscat, plantele nedezvoltându-se și după ce suportă costuri suplimentare pentru a introduce ulterior sisteme de irigații și a înlocui plantele distruse.

Echipa Unique Landscaping îți recomandă însă, din start, sistemele de irigații automatizate, fie că este vorba despre instalații irigat cu aspersoare, fie de sistem de irigare prin picurare. Explicația este simplă: doar aceste sisteme de irigații automatizate asigură concomitent distribuirea uniformă a apei pe suprafața grădinii și economisirea ei, în funcție de debitul și celelalte caracteristici ale surselor de apă disponibile.

Sisteme de irigații personalizate și eficiente

În funcție de caracteristicile terenului, ale surselor de apa și energie și de precipitațiile zonale specialiștii Unique Landscaping îți propun sisteme de irigații automatizate personalizate, formate din combinații de vane, țevi, aspersoare și conexiuni electrice.

De exemplu, propunem sisteme de irigații care se pot opri automat în cazul apariției ploilor, evitând astfel suprasolicitarea tubulaturii și a echipamentelor de irigare, situație care ar putea duce la deteriorarea acestora.

Mai mult, sistemele de irigații automatizate țin cont de anotimp si de umiditatea aerului dintr-un anumit loc si moment al zilei, asigurând necesarul de apă în modul cel mai eficient.

În acest fel, investiția pentru aceste instalații de irigat practic asigură durabilitatea amenajărilor grădinii și păstrarea frumuseții acesteia.

Sisteme de irigații gazon

Cu atât mai mult, atunci când vine vorba de gazon, sistemul de irigații automatizat este indispensabil.

Fără apă gazonul se usucă dar nici apa în exces nu îi face bine, creând un mediu propice pentru apariția bolilor, urmată uneori de distrugerea totală a acestuia. Refacerea gazonului este costisitoare, astfel că Unique Landscaping îți propune o instalație pentru gazon care previne astfel de probleme, la un preț avantajos și conform cu spațiul.

Servicii complete pentru irigații

Specialiștii Unique Landscaping te ajută să menții sănătatea spațiului tău verde, fie că e vorba de un gazon, o grădină sau alt tip de spațiu verde. Precum o operă de artă, spațiile verzi trebuie păstrate și întreținute cu grijă.

Astfel, pentru a vă putea garanta durabilitatea amenajărilor grădinii executate de noi, propunem servicii complete pentru irigații:

Asset 17uniquelandscaping

Configurarea soluțiilor de irigare a gazonului, cu mai multe variante, în funcție de costuri și de specificitățile zonei

Asset 17uniquelandscaping

Comercializarea echipamentelor necesare sau consultanță iî vederea achiziției

Asset 17uniquelandscaping

Instalarea sistemelor de irigație

Asset 17uniquelandscaping

Servicii de întreținere a sistemelor de irigații, prestate de specialiști

Comercializare plante pentru amenajare grădini în Cluj

La Unique Landscaping vă propunem peste 2.500 de specii și varietăți de plante pe care le putem aduce la comandă, direct din pepiniere specializate.

Vorbim despre arbori și arbuști de la dimensiuni mici și până la peste 10-15 metri înălțime, bonsai, plante cu forme (topiary), tufe și ierburi decorative, plante cu flori etc.

Pentru noi este important să recomandăm specii adaptate la clima din România, rezistente și ornamentale, astfel încât ele să se poată dezvolta frumos în grădina ta.

Cu alte cuvinte, avem mare grijă ca proiectele Unique Landscaping să fie nu numai frumoase, ci și durabile. Indiferent de tipul de gradină pe care ți-l imaginezi, fie minimalistă fie una care abundă în elemente decorative, fie că e formală sau mai nonconformistă, o bună planificare este întotdeauna necesară. Ceea ce tu îți imaginezi, noi putem proiecta și aduce la viață!

Dacă vrei să amenajezi un spațiu verde sau o grădină în Cluj-Napoca dar și în localitățile Feleac, satul Gheorgheni, Dezmir, Florești, Chinteni, contactează-ne folosind formularul de mai jos.

Apelați cu încredere la serviciile noastre de amenajări și peisagistică grădini în toată Transilvania.​
Ceea ce dumneavoastră doar vă imaginați, noi proiectăm și aducem la viață!

    Completeaza formularul de mai jos pentru a ne solicita o amenajare de gradina sau spatiu verde.
    Uniquelandscaping div98
    Asset 19uniquelandscaping
    Contacteaza Unique Landscaping pe Whatsapp