Amenajare grădini Sibiu

Amenajare gradini

Suntem membrii ai Societății Regale Britanice de Horticultură

Amenajări grădini Sibiu

Noțiunea referitoare la faptul că un mediu înconjurător bogat în ființe vii – precum un spațiu verde – are un impact asupra imunității oamenilor este cunoscută drept „ipoteza biodiversității”.

Având în vedere această ipoteză, împuținarea biodiversității în mediile urbane ar putea fi cel puțin parțial responsabilă pentru creșterea constantă a incidenței bolilor autoimune.

Rezultatele unui studiu din 2020 publicat de Science Alert susțin ipoteza potrivit căreia o biodiversitate scăzută în orașe ar putea duce la un sistem imunitar needucat și la creșterea prevalenței bolilor autoimune”, au explicat oamenii de știință. Soluția promovată la Unique Landscaping: amenajarea cât mai multor spații verzi în curtea de acasă, de la firmă, la instituțiile publice, școli, grădinițe s.a. 

Unique Landscaping oferă servicii premium de amenajare grădini în Cluj dar, pentru grădini mai mari de 500 metri pătrați, ne deplasăm și în Sibiu, Alba, sau alte județe din Transilvania.

Echipa noastră este formată din experți care își ajută fiecare client începând de la etapa de consultanță, la proiectare, și în toți pașii de execuție a proiectului de amenajare a grădinii sau spațiului verde.

Serviciile noastre includ tot cea ce ai tu nevoie pentru amenajarea grădinii în Sibiu, acasă la tine sau a spațiului verde de la firmă:

Echipa Unique Landscaping este specializată în construirea de grădini cu amprentă artistică în Cluj iar pentru grădini mai mari de 500 mp specialiștii noștri în amenajări grădini se deplasează și în Sibiu sau alte județe ale României.

Lucrăm cu unii dintre cei mai buni experți în grădini, pentru a fi siguri că spațiul tău verde va arăta așa cum ți-l dorești.

Servicii amenajări grădini Sibiu inclus în oferta noastră

Asset 17uniquelandscaping

Servicii de consultanță pentru amenajări grădini și alte spații verzi

Asset 17uniquelandscaping

Servicii de proiectare grădini 3D, spații verzi

Asset 17uniquelandscaping

Servicii de amenajare grădini, parcuri, spații verzi

Asset 17uniquelandscaping

Servicii de montare gazon

Asset 17uniquelandscaping

Servicii de instalare sisteme de irigații

Asset 17uniquelandscaping

Comercializăre plante pentru amenajare spații verzi, parcuri și grădini

Proiectare grădini și spații verzi Sibiu

Atunci când abordăm proiectul tău, ne dezvelim de secrete și te invităm în culisele procesului de proiectare a grădinii sau spațiului tău verde.

Fie că este vorba despre proiectare grădină sau de proiectare parc sau alt tip de spațiu verde, vei fi mereu alături de noi, pe tot parcursul. Scopul nostru este să întocmim un plan 2D de amenajare și de infrastructură, astfel încât lucrările să poată fi executate ulterior cât mai fidel raportat la plan.

Echipa Unique Landscaping stă alături de fiecare client atât în complexa etapă de proiectare, ci și în etapa de execuție, pentru a asigura lucrări de amenajare fidele și de calitate, care să își păstreze frumusețea, în timp.

În măsura în care beneficiarul ne solicit acest lucru, putem recomanda chiar și furnizori pentru elementele care alcătuiesc designul grădinii sau al spațiului verde.

Ce includ proiectele noastre

Grădinile care sunt proiectate și amenajate cu ajutorul unor experți peisagiști se disting prin stil și păstrarea frumuseții, în timp.

Pentru a proiecta și amenaja o grădină stilată cu adevărat, ne place să urmărim cel puțin trei elemente definitorii: atracția atemporală, funcționalitatea și o întreținere de calitate.

Materialele folosite, dimensiunile fiecărei zone a grădinii și stilul de plantare pot diferi dar important e să acordăm atenție fiecărui detaliu în amenajarea grădinii, fără a pierde din vedere armonia de ansamblu.

Experții Unique Landscaping analizează toate elementele care ar putea fi incluse în proiect – la cererea proprietarului spațiului verde sau cele aflate în tendințe și propuse de noi.

 

De ce proiectare 3D în amenajarea unei grădini

Proiectele Unique Lanscaping se referă la fiecare colțișor al spațiului verde: de la zonele decorative cu copaci, arbuști, flori sau chiar straturi cu legume, și până la zonele funcționale cum sunt cele pentru barbeque, de servit masa, loc de joacă și sport etc.

Includem în proiectarea 3D chiar și poziționarea aleilor, amenajări cu diferite elemente precum pietre, apă etc.

Pentru fiecare beneficiar al serviciilor noastre, această proiectare 3D înseamnă posibilitatea de a vedea toate detaliile în fața ochilor și de a își imagina viitoarea grădină în toată splendoarea ei.

Pentru ca lucrările de amenajare să poată fi ulterior puse în practică, proiectul cuprinde și detalii referitoare la:

 

 

Asset 17uniquelandscaping

armonizarea diferențelor de nivel a terenului, dacă este cazul

Asset 17uniquelandscaping

amplasarea sistemelor de irigații

Asset 17uniquelandscaping

includerea sistemelor de iluminat

Asset 17uniquelandscaping

propunerea unei cromatici unitare pentru designul grădinii sau spațiului verde

Amenajări grădini și spații verzi Sibiu

Una din amenajările semnate de Unique Landscaping a transformat un teren de 2000 mp din Cluj într-un spațiu care te transportă în liniștea desăvârșită a unei grădini extrem orientale, Zen.

Am inclus plante precum binecunoscutul Buxus sau Merișor, pe care l-am plantat la înălțimi diferite, sub formă sferică. Ca soluție verde pentru gardul de separare am propus panouri de iederă, iar zona terasei am învelit-o într-o adevărată perdea de foioase.

Accentele au fost date folosind specii precum Magnolia Grandiflora, Acer, Pinus Bonsai, Carpinus Betulus.

Iar exact ca în poveștile orientale, am plasat fix în mijloc un ochi de apă care să oglindească luna, în nopțile senine.

Am completat efectul relaxant al acestei grădini cu 2000 de metri de gazon rulou, stăruiți de o bordură metalică și alei din piatră cubică. O grădină de vis, așa cum poate fi și a ta!

Pentru ca să poți să petreci și tu cât mai mult timp în aer liber, să poți să îți odihnești mintea și să te remontezi, echipa Unique Landscaping oferă nu numai amenajări de grădini și spații verzi, ci și consultanță pentru amenajarea de grădini și spații verzi în județul Sibiu.

 

Etapele amenajării unei grădini

Pentru ca fiecare spațiu verde să aibă șansa reală de a devein, prin intermediul amenajării, o mică operă de artă în sine, experții din cadrul Unique Landscaping recomandă parcurgerea tuturor etapelor unei amenajări ca la carte

 
Etapele amenajării unei grădini sau a unui spațiu verde sunt:
Asset 17uniquelandscaping

Nivelarea terenului, dacă unele zone o necesită

Asset 17uniquelandscaping

Terasarea terenului, la fel în funcție de necesități

Asset 17uniquelandscaping

Decopertarea terenului și aducerea de sol nutritiv

Asset 17uniquelandscaping

Completarea cu pământ fertil și amestecuri (turbă, nisip, mraniță)

Asset 17uniquelandscaping

Montarea gazonului, prin una din cele două metode: însămânțare sau rulouri de gazon

Asset 17uniquelandscaping

Plantarea de arbori, arbuști, garduri vii, plante decorative

Asset 17uniquelandscaping

Amplasarea sistemelor de irigații și drenaj

Asset 17uniquelandscaping

Montarea sistemelor de iluminat exterior

Asset 17uniquelandscaping

Încadrarea elementelor decorative: fântâni, pergole, foișoare, rocării, iazuri, cascade sau cursuri de apă, alei, borduri, ziduri despărțitoare etc

Asset 17uniquelandscaping

Execuția alpinăriilor (grădini alpine)

Întreținere spații verzi Sibiu

Desigur, un spațiu verde îngrijit, care arată impecabil, te îmbie permanent să petreci timp în aer liber, fie că e vorba de grădina ta de acasă sau de cea de la firmă, cu beneficii certe privind eliberarea de stres și o bună stare mentală.

E bine însă să reții faptul că orice spațiu verde are nevoie de lucrări de întreținere, fie că le faci tu, dacă ești pasionat și ai timp, fie că apelezi la experți în grădinărit. Pentru ca plantele să se poată dezvolta armonios și să fie frumoase, e nevoie de îngrijire permanentă și periodic de stropiri împotriva dăunătorilor, fertilizări și în unele cazuri, de tăieri de corecție.

Pentru a răspunde acestor nevoi, la Unique Landscaping oferim și servicii de întreținere grădini, personalizate, executate cu echipamente profesionale.

 

Semănare / Montare gazon

Semănarea semințelor de iarbă în cazul unui gazon pornit de la zero are avantajul că permite alegerea amestecului de semințe de iarbă cel mai potrivit nevoilor grădinii în curs de amenajare.

Se știe că există un amestec perfect de semințe de iarbă pentru orice dorință a proprietarilor: fie că doresc un gazon de uz general, unul destinate jocului copiilor sau chiar un mini-teren de fotbal. Mai mult, poți achiziționa chiar amestecuri de semințe de gazon destinate grădinilor umbroase sau dimpotrivă, grădinilor expuse excesiv razelor soarelui.

Pentru sporturi sau jocuri recomandăm un gazon rezistent, de exemplu amestecul de semințe perene din Lolium perenne și Festuca rubra. Spre deosebire, gazonul doar cu scop decorativ poate conține amestecuri de iarbă cu frunze fine, cum sunt Festuca rubra subsp. rubra și Agrostis stolonifera.

Experții Unique Landscaping recomandă semănarea semințele de iarbă primăvara sau toamna, pentru a obține rezultate bune și un gazon sănătos. Toamna, sămânța germinează rapid, beneficiind de faptul că pământul este încă cald dar și umed.

Primăvara, germinarea poate fi puțin mai lentă, iar solul trebuie bine pregătit prin săpare, curățarea de buruieni, greblare și nivelare. Este foarte bine dacă reușim să semănăm semințele de iarbă imediat după ploaie sau înainte de o ploaie ușoară, pentru că apa ajută sămânța să germineze rapid. Ca și momente de evitat cu orice preț este însămânțarea în timpul unei perioade prelungite de secetă sau înainte de ploi abundente, care pot spăla semințele de pe suprafața terenului.

Montarea rulourilor de gazon este un mod simplu și eficient de a avea imediat un gazon impecabil. Comparativ cu semințele de iarbă, rulourile de gazon au un preț mai ridicat și, de obicei, sunt formate din amestecuri de ierburi perene rezistente.

Pentru a monta rulouri de gazon cele mai bune perioade sunt tot primăvara sau toamna, când ploaia va ajuta iarba cea nouă să își întărească rădăcinile înainte ca soarele arzător de vară să le încetinească creșterea sau înainte de înghețurile din iarnă când intră în repaus.

Terenul pentru montarea rulourilor de gazon se pregătește în mod similar cu cel destinat însămânțării, prin îndepărtarea buruienilor, greblarea și nivelarea acestuia. Ulterior, rulourile de gazon se așează astfel încât să se suprapună ușor. Operațiunea se încheie cu un udat abundant, care este indicat să se repete o dată la câteva zile.

 

Etapele tipice ale gazonării:

Asset 17uniquelandscaping

Delimitarea zonei destinate gazonului

Asset 17uniquelandscaping

Defrișarea și curățarea terenului

Asset 17uniquelandscaping

Nivelarea terenului

Asset 17uniquelandscaping

Lucrări de drenaj

Asset 17uniquelandscaping

Aplicarea unei fertilizări de bază

Asset 17uniquelandscaping

Pregătirea terenului și a patului germinativ

Asset 17uniquelandscaping

Semănarea / montarea rulourilor de gazon

Asset 17uniquelandscaping

Lucrări de întreținere a gazonului

Implementare sisteme de irigații pentru gazon

Unique Landscaping propune în cadrul proiectelor de amenajare grădini în județul Sibiu sistemele de irigații automatizate – cele care pot asigura o întreținere ideală a spațiilor verzi. Unii proprietari de grădini sunt reticenți referitor la costul unei astfel de investiții dar beneficiile pe termen mediu și lung justifică această alegere.

Dacă spațiul verde nu este udat corespunzător, există riscul uscării gazonului și a plantelor iar în acest caz proprietarul suportă costuri suplimentare pentru a introduce ulterior sisteme de irigații și pentru a reface gazonul sau/și a înlocui plantele uscate.

Sistemele de irigații automatizate recomandate de noi pot fi instalații de irigat cu aspersoare sau irigare prin picurare. Considerăm că aceste sisteme de irigații automatizate sunt cele mai eficiente întrucât pot asigura distribuirea uniformă a apei pe toată suprafața grădinii dar în același timp și economisirea ei.

 

Sisteme de irigații personalizate

Experții din cadrul echipei Unique Landscaping îți propun sisteme de irigații automatizate personalizate, formate din combinații de vane, țevi, aspersoare și conexiuni electrice – ținând cont de specificitățile spațiului verde, de sursele de apă și de energie existente și chiar de regimul precipitațiilor din zona respectivă.

Spre exemplu, proiectul de amenajare a grădinii tale poate include un sistem de irigații care să se oprească automat la apariția ploilor; aspect foarte important pentru durabilitatea tubulaturii și a echipamentelor de irigare, care nu vor fi suprasolicitate și deteriorate.

În plus, sistemul poate fi setat să funcționeze în funcție de anotimp și de umiditatea aerului, asigurând necesarul de apă real.

 

Sisteme de irigații gazon

Sistemul de irigații automatizat pentru gazon este indispensabil.

Un gazon care nu este udat corespunzător se usucă iar unul care primește apă în exces se poate îmbolnăvi sau chiar îi pot putrezi rădăcinile. Întrucât decopertarea și refacerea gazonului vin cu costuri, Unique Landscaping propune, în cadrul proiectelor sale, instalații pentru gazon care previn astfel de probleme.

Servicii complete pentru irigații

Modul în care experții de la Unique Landscaping te ajută să prezervi sănătatea și frumusețea grădinii sau a spațiului tău verde este printr-o întreținere atentă.

Astfel, pentru a vă putea garanta o perioadă de viață cât mai îndelungată pentru amenajările executate de noi, asigurăm servicii complete pentru irigații:

 

 

 

Asset 17uniquelandscaping

Configurarea soluțiilor de irigare a gazonului, cu mai multe variante, în funcție de costuri și de specificitățile zonei

Asset 17uniquelandscaping

Comercializarea echipamentelor necesare sau consultanță în vederea achiziției

Asset 17uniquelandscaping

Instalarea sistemele de irigație

Asset 17uniquelandscaping

Oferim servicii profesionale de întreținere a sistemelor de irigații

Vânzare plante pentru amenajare grădini în Sibiu

Putem propune, în cadrul amenajărilor de grădini și spații verzi executate de Unique Landscaping în județul Sibiu, peste 2.500 de specii și varietăți de plante disponibile la comandă, direct în pepiniere recunoscute pentru calitatea produselor lor.

Este vorba de arbori și arbuști de diferite dimensiuni, de la cei mici până la cei cu înălțime de peste 10-15 metri, dar și bonsai, plante cu forme (topiary), tufe și ierburi decorative, plante cu flori etc.

Toate plantele recomandate de noi sunt adaptate la clima din România, rezistente și deosebit de decorative.

Nu uitați: proiectele de amenajări grădini ale Unique Landscaping sunt nu doar estetice ci și durabile. Noi putem proiecta și aduce la viață ceea ce tu doar îți imaginezi, indiferent ce tip de grădină visezi să ai!

Pentru amenajări grădini Sibiu, spații verzi mari, parcuri sau chiar grădini la sediul firmei tale, contactează-ne folosind formularul de mai jos.

Apelați cu încredere la serviciile noastre de amenajări și peisagistică grădini în toată Transilvania.​
Ceea ce dumneavoastră doar vă imaginați, noi proiectăm și aducem la viață!

    Completeaza formularul de mai jos pentru a ne solicita o amenajare de gradină sau spațiu verde în Sibiu.
    Uniquelandscaping div98
    Asset 19uniquelandscaping
    Contacteaza Unique Landscaping pe Whatsapp