Amenajare grădini Alba

Amenajare gradini

Amenajăm grădini cu amprentă artistică în toată Transilvania

Amenajări grădini Alba

Ai aflat că Unique Landscaping este membră a Societății Regale Britanice de Horticultură?

De peste 8 ani, ne lăsăm inspirați de tradiția amenajării de grădini reflectată de activitatea Societății Regale și aducem la Cluj cele mai recente trenduri în amenajarea de grădini. Și nu doar în Cluj ci, pentru grădini complexe, cu suprafețe de peste 500 mp, și în Alba sau alte județe ale României. 

Știm că una din cele mai des întâlnite îngrijorări ale oamenilor, atunci când își amenajează grădina, este că nu găsesc pe cineva care să le înțeleagă nevoile, așa că echipa noastră e alături de fiecare client al său nu doar în etapa de consultanță, proiectare, ci și în etapa de amenajare grădină, curte sau spațiu verde. 

Află aici dacă serviciile noastre includ ceea ce ai tu nevoie pentru amenajarea grădinii acasă la tine sau a spațiului verde de la firmă.

 

Proiectăm, amenajăm și întreținem grădini și spații verzi preponderent în Cluj-Napoca, dar pentru grădini complexe și mai mari de 500 mp venim și în județul Alba.

Ce servicii legate de amenajări grădini Alba include oferta noastră

Asset 17uniquelandscaping

consultanță pentru amenajări grădini și spații verzi

Asset 17uniquelandscaping

proiectare grădini 3D, parcuri și spații verzi

Asset 17uniquelandscaping

amenajăm grădini mari, parcuri, spații verzi

Asset 17uniquelandscaping

întreținere spații verzi

Asset 17uniquelandscaping

însămânțare și întreținere gazon

Asset 17uniquelandscaping

montare și întreținere sisteme de irigații

Asset 17uniquelandscaping

vânzare plante pentru amenajare spații verzi și grădini

Proiectare grădini și spații verzi Alba

Îți dezvăluim din culisele unui proces de proiectare grădină. Începem cu lucrarea de Proiectare grădini 3D și putem continua cu proiectare parcuri și orice fel de alte spații verzi. Oferim planuri 2D de amenajare și de infrastructură cu scopul ca lucrările să poată fi executate cât mai aproape de planul inițial.

Echipa noastră e alături de fiecare client al său nu doar în etapa de proiectare, ci și în etapa de execuție pentru a ne asigura că toate merg ca pe roate, pe toată durata lucrărilor. La solicitarea beneficiarului putem recomanda furnizori pentru elementele care alcătuiesc designul exterior al spațiului verde.

Ce includ proiectele noastre

Fiecare spațiu are propria personalitate și propriul potențial, așa consideră echipa Unique Landscaping.

Unul din proiectele noastre de succes este a unui spațiu de 1500 de metri pătrați din Cluj-Napoca, transformat într-o prelungire a arhitecturii și designului din interiorul casei. Am propus statui, obiecte de artă și vegetație. Am creat special pentru acest proiect arbori stilizați din fier beton, pe care i-am îmbrăcat în plante cățărătoare și sculpturi din plasă de sârmă galvanizată acoperite de iederă și caprifoi. „Uriașii” verzi întâmpină acum vizitatorii în această grădină unică, alături de niște bucăți de stâncă de până la 1,5 tone!

Nu uităm de niciun detaliu, fără a pierde din vedere armonia de ansamblu a grădinii sau spațiului verde pe care îl proiectăm. La Unique Lanscaping ținem cont de toate elementele care ar putea fi incluse în proiect – la cererea proprietarului sau aflate în tendințe și propuse de peisagiștii noștri.

De ce proiectare 3D în amenajarea unei grădini

La Unique Lanscaping avem grijă să includem în proiect fiecare colțișor al spațiului verde: de la zonele destinate copacilor, arbuștilor, florilor, legumelor, până la zonele funcționale – barbeque, locul de servit masa, locul de joacă și sport etc. și până la poziționarea aleilor sau a unei amenajări ce imită un curs de râu de munte. În cadrul proiectării 3D, toate aceste detalii sunt vizibile ochiului beneficiarului proiectului.

În plus, proiectul nostru cuprinde și toate detaliile pentru ca lucrările de amenajare spațiu verde să poată fi efectiv puse în practică; detalii referitoare la:

Asset 17uniquelandscaping

abordarea diferențelor de nivel a terenului, dacă acestea există

Asset 17uniquelandscaping

amplasarea construcțiilor de grădină gen pergole, fântâni, iazuri sau accesorii din lemn sau fier

Asset 17uniquelandscaping

instalarea sistemelor de irigații

Asset 17uniquelandscaping

propunerea sistemelor de iluminat

Asset 17uniquelandscaping

definirea cromaticii unitare pentru elementele de design exterior și a finisajelor propuse

Amenajări grădini și spații verzi Alba

Orice grădină poate fi amenajată într-o cromatică asortată cu anotimpul. Echipa noastră a Amenajare grădină Satu Mare în care, în fiecare anotimp centrul atenției se schimbă în funcție de plantele mai mici sau mai mari care o împodobesc, de la brad argintiu, arțari și până la salcâmul japonez ce se armonizează cu magnoliile, iar mestecenii cu laricele.

Iarba perfect verde a gazonului rulat este nuanțată de buxus și înveselită de lavandă.

Dar incredibile în această grădină nu sunt numai zonele de pavaj cu plante în forme ovale, ori ierburile decorative, ori terasa confortabilă de pe care privești simfonia de culori, ci mai ales o stâncă de 25 de tone care a sugerat și amenajarea unei zone de apă. O poveste fără sfârșit despre o grădină de vis, așa cum poate fi și a ta!

Pentru ca să poți să petreci cât mai mult timp în aer liber, să poți să îți odihnești mintea și să te remontezi, echipa Unique Landscaping asigură nu numai amenajări de spații verzi, amenajări de grădini ci și consultanță pentru amenajarea de grădini și spații verzi în județul Alba.

Etapele amenajării unei grădini

Este obligatoriu ca toate etapele amenajării să fie respectate și acesta este și sfatul experților din cadrul echipei Unique Landscaping, pentru ca fiecare spațiu verde să devină o mica operă de artă.

 
Etapele obișnuite ale amenajării unei grădini includ:
Asset 17uniquelandscaping

nivelarea terenului, umpluturi de pământ dacă se impune în unele zone; terasarea sau, după caz, decopertarea terenului, și înlocuirea stratului de pământ cu sol nutritiv

Asset 17uniquelandscaping

plasarea de pământ fertil și de amestecuri: turbă, nisip, mraniță

Asset 17uniquelandscaping

montarea gazonului, fie prin însămânțare, fie prin montarea de rulouri de gazon

Asset 17uniquelandscaping

plantarea de garduri vii, arbuști și plante de grădină, inclusiv agățătoare

Asset 17uniquelandscaping

montarea sistemelor de irigații și drenaj

Asset 17uniquelandscaping

montarea sistemelor de iluminare exterioară

Asset 17uniquelandscaping

montarea elementelor decorative: fântâni, pergole, foișoare, diferite modele de rocărie, iazuri, cascade sau cursuri de apă din piatră naturală: alei, borduri, ziduri etc.

Asset 17uniquelandscaping

execuția alpinăriilor (grădini alpine)

Întreținere spații verzi Alba

Gândite de echipa Unique Landscaping ca niște opere de artă desprinse din natură, grădinile sunt menite să scoată oamenii din trepidația urbană cotidiană. Timpul petrecut într-un spațiu verde – fie că e vorba de o mică grădină acasă sau una mare, în curtea firmei sau chiar într-un spațiu de shopping – reprezintă mai mult decât o plăcere, deoarece remontează psihicul, dincolo de beneficiile estetice.

Un proiect pentru amenajarea unui spațiu verde de 400 mp într-un mall a oferit echipei Unique Landscaping ocazia de a îl ”invada” cu verdeață. Dacă aranjamentele florale au fost o provocare prin detalii și diversitatea speciilor folosite, vedetele au fost statuile din structuri metalice, îmbrăcate în vegetație, pe care le-am amenajat.

E important de reținut faptul că orice amenajare are nevoie de întreținere, fie că o faci tu sau chemi specialiștii. Pentru ca să ai permanent în grădină plante bine dezvoltate și care să ”fure ochiul”, este necesară îngrijirea lor permanentă, uneori cu intervenție profesională din partea experților în grădini.

Pentru ca spațiile amenajate de Unique Landscaping să-și păstreze armonia și atractivitatea, oferim și servicii de întreținere personalizată, executate cu echipamente profesionale.

 

Semănare / Montare gazon

Semănarea semințelor de iarbă pentru un gazon nou permite alegerea amestecului de semințe de iarbă cel mai potrivit nevoilor grădinii sau parcului, spațiului verde. Indiferent dacă dorești un gazon de uz general, un gazon de joacă sau un teren de fotbal rezistent, există un amestec perfect de semințe de iarbă. Există, de asemenea, amestecuri de semințe de gazon pentru grădini umbroase sau grădini uscate.

Gazonul rezistent este de obicei compus dintr-un amestec de semințe perene cum sunt Lolium perenne și Festuca rubra. Gazonul ornamental tinde să conțină un amestec de iarbă cu frunze fine Festuca rubra subsp. rubra și Agrostis stolonifera.

Recomandăm semănarea semințele de iarbă primăvara sau toamna.

Dacă se seamănă toamna, sămânța va germina rapid, deoarece pământul este cald și umed. Germinarea poate fi puțin mai lentă primăvara. Solul se pregătește bine prin săpare, îndepărtarea buruienilor, greblare și nivelare. Este o idee bună să semănăm semințele de iarbă imediat după ploaie sau înainte de a sosi o ploaie ușoară, astfel încât sămânța să germineze rapid. Este de evitat însămânțarea în timpul unei perioade prelungite de secetă sau înainte de ploi abundente, care pot spăla semințele.

Montarea rulourilor de gazon este cel mai simplu mod de a crea un gazon, oferindu-vă un gazon nou, luxuriant în doar câteva ore. Rulourile de gazon costă mai mult decât semințele și, de obicei, conțin un amestec de ierburi perene rezistente.

Cel mai bun moment pentru a monta rulouri de gazon este tot primăvara sau toamna, când ploaia va ajuta iarba nouă să își întărească rădăcinile la timp înainte de soarele arzător de vară sau de înghețurile din iarnă. Terenul se pregătește prin îndepărtarea buruienilor și greblarea acestuia la nivel, apoi se așează rulourile de gazon astfel încât să se suprapună ușor. Apoi se udă bine și se repetă udarea la fiecare câteva zile, astfel încât să se stabilizeze bine.

 

Etapele tipice ale gazonării:

Asset 17uniquelandscaping

stabilirea amplasamentului

Asset 17uniquelandscaping

defrișarea vegetației existente și curățarea terenului

Asset 17uniquelandscaping

nivelarea terenului

Asset 17uniquelandscaping

executarea lucrărilor de drenaj

Asset 17uniquelandscaping

fertilizarea de bază

Asset 17uniquelandscaping

pregătirea terenului și a patului germinativ

Asset 17uniquelandscaping

semănarea / montarea rulourilor de gazon

Asset 17uniquelandscaping

lucrări de întreținere a gazonului

Implementare sisteme de irigații pentru gazon

Unique Landscaping propune în cadrul proiectelor de amenajare grădini în județul Alba sistemele de irigații automatizate – cele care pot asigura o întreținere ideală a spațiilor verzi. Unii proprietari de grădini sunt reticenți referitor la costul unei astfel de investiții dar beneficiile pe termen mediu și lung justifică această alegere.

Dacă spațiul verde nu este udat corespunzător, există riscul uscării gazonului și a plantelor iar în acest caz proprietarul suportă costuri suplimentare pentru a introduce ulterior sisteme de irigații și pentru a reface gazonul sau/și a înlocui plantele uscate.

Sistemele de irigații automatizate recomandate de noi pot fi instalații de irigat cu aspersoare sau irigare prin picurare. Considerăm că aceste sisteme de irigații automatizate sunt cele mai eficiente întrucât pot asigura distribuirea uniformă a apei pe toată suprafața grădinii dar în același timp și economisirea ei.

 

Sisteme de irigații personalizate

Experții din cadrul echipei Unique Landscaping îți propun sisteme de irigații automatizate personalizate, formate din combinații de vane, țevi, aspersoare și conexiuni electrice – ținând cont de specificitățile spațiului verde, de sursele de apă și de energie existente și chiar de regimul precipitațiilor din zona respectivă.

Spre exemplu, proiectul de amenajare a grădinii tale poate include un sistem de irigații care să se oprească automat la apariția ploilor; aspect foarte important pentru durabilitatea tubulaturii și a echipamentelor de irigare, care nu vor fi suprasolicitate și deteriorate.

În plus, sistemul poate fi setat să funcționeze în funcție de anotimp și de umiditatea aerului, asigurând necesarul de apă real.

 

Sisteme de irigații gazon

Atunci când vine vorba de întreținerea unui gazon, sistemul de irigații automatizat este indispensabil.

Un gazon care nu este udat corespunzător se usucă iar unul care primește apă în exces se poate îmbolnăvi sau chiar îi pot putrezi rădăcinile. Întrucât decopertarea și refacerea gazonului vin cu costuri, Unique Landscaping propune, în cadrul proiectelor sale, instalații pentru gazon care previn astfel de probleme.

 

Servicii complete irigații

Modul în care experții de la Unique Landscaping te ajută să prezervi sănătatea și frumusețea grădinii sau a spațiului tău verde este printr-o întreținere atentă.

Astfel, pentru a vă putea garanta o perioadă de viață cât mai îndelungată pentru amenajările executate de noi, asigurăm servicii complete pentru irigații:

 

Asset 17uniquelandscaping

configurarea soluțiilor de irigare a gazonului, cu mai multe variante, în funcție de costuri și de specificitățile zonei

Asset 17uniquelandscaping

comercializarea echipamentelor necesare sau consultanță iî vederea achiziției

Asset 17uniquelandscaping

instalarea sistemelor de irigație

Asset 17uniquelandscaping

servicii de întreținere a sistemelor de irigații, prestate de specialiști

Vânzare plante pentru amenajare grădini Alba

Mai mult de 2.500 de specii și varietăți de plante disponibile la comandă, aduse direct din pepiniere de încredere, pot fi propuse în cadrul amenajărilor de grădini și spații verzi în județul Alba, executate de Unique Landscaping.

Pot fi comandați atât arbori și arbuști de dimensiuni mici sau de peste 10-15 metri înălțime, cât și bonsai, plante cu forme (topiary), tufe și ierburi decorative, plante cu flori etc.

Toate plantele recomandate de noi sunt specii adaptate la clima din România, rezistente și frumoase, astfel încât acestea să poată avea o șansă reală de dezvoltare în cadrul grădinii tale. 

Ca o concluzie, proiectele Unique Landscaping sunt nu doar estetice ci și durabile. Chiar dacă dorești o grădină de tip minimalist sau una plină de elemente decorative, ceea ce tu îți imaginezi, noi putem proiecta și aduce la viață!

 

Dacă vrei să amenajezi o grădină acasă la tine sau un spațiu verde la firmă în Alba, contactează-ne folosind formularul de mai jos.

Apelați cu încredere la serviciile noastre de amenajări și peisagistică grădini în toată Transilvania.​
Ceea ce dumneavoastră doar vă imaginați, noi proiectăm și aducem la viață!

    Completeaza formularul de mai jos pentru a ne solicita o amenajare de gradina sau spatiu verde.
    Uniquelandscaping div98
    Asset 19uniquelandscaping
    Contacteaza Unique Landscaping pe Whatsapp