Servicii amenajări spații verzi pentru birouri și spații industriale, parcuri logistice, retail și clădiri de birouri

Orașele din toată Europa au nevoie să înmulțească spațiile verzi cu scopul dezvoltării rezilienței în fața amenințărilor climatice și a celor la adresa sănătății oamenilor.

Orașele precum Cluj-Napoca au mare nevoie de copaci, deoarece aceștia absorb gazele cu efect de seră și pot reduce temperaturile excesive din timpul sezonului cald. În zonele industriale, arborii și spațiile verzi pot aduce beneficii considerabile angajaților și întregii zone. Însă după plantare, copacii și spațiile verzi au nevoie de îngrijire profesională pentru a rezista pe termen lung. 

Echipa Unique Landscaping și-a propus să sprijine acest proces de ”înverzire” a spațiilor pentru birouri și spații industriale, parcuri logistice, retail și clădiri de birouri. Oferim soluții integrate actorilor locali care doresc să refacă, să extindă și să întrețină spațiile verzi industriale.

 

Cuprins:

 

Ce servicii oferim

Tot mai multe companii realizează că spațiile verzi ne ajută să combatem schimbările climatice, să lucrăm și să trăim mai bine în fiecare zi. Pe măsură ce influența generațiilor mai tinere crește, cerințele acestora schimbă chiar și modul în care sunt proiectate și construite spațiile de lucru iar cele verzi devin tot mai importante.

Atunci când facem o ofertă, la Unique Landscaping creăm în primul rând un spațiu de dialog și cooperare cu clientul nostru, fie că este un proprietar de teren, o firmă sau chiar o administrație locală. Important este că echipa noastră de specialiști este aproape de fiecare client, de-a lungul celor trei etape esențiale: proiectarea, amenajarea și întreținerea spațiului verde sau a grădinii.

Oferta noastră include:

 • consultanță pentru amenajarea spațiului verde;
 • proiectarea spațiilor verzi sau a parcurilor;
 • amenajarea propriu-zisă a spațiului verde;
 • întreținerea spațiului verde;
 • montare gazon;
 • instalare sisteme de irigații;
 • comercializare plante.

Proiectare spații verzi industriale

În timpul construcției unei zone industriale, configurația terenului este transformată, microclimatul local este schimbat și plantele din flora spontană sunt distruse, ducând la pierderea valorii peisagistice.

Proiectul elaborat de experții din echipa Unique Landscaping poate urmări atenuarea efectele negative ale zonelor industriale asupra mediului; oferirea unor condiții de muncă bune pentru angajați precum și alte aspecte cerute de compania beneficiară a proiectului.

Amenajare spații verzi pentru companii

Pot fi prevăzute plante cultivate în incinte; reabilitarea sau crearea de zone de agreement în exteriorul clădirilor; transformarea reliefului terenului și, nu în ultimul rând, îmbunătățirea microclimei.

Pentru ca spațiile verzi să se comporte bine, e nevoie să să fie amenajate în locurile potrivite și cu arborii și plantele adecvate. Drept urmare, proiectul recomandă tipuri diverse de amenajări: ”perdele” verzi protectoare; insule centrale decorative; zone cu vegetaţie cu efecte psihologice; spații verzi cu rol de mascare a unor unități industriale – toate împreună creând mari suprafețe verzi ale zonelor industriale.

Proiectul de amenajare 3D include toate detaliile necesare executării amenajării spațiului verde, inclusiv:

 • delimitarea zonelor destinate gazonului, arborilor și plantelor;
 • delimitarea zonelor funcționale;
 • poziționarea aleilor;
 • armonizarea posibilelor diferențe de nivel a suprafețelor;
 • amplasarea unor construcții (pergole, iazuri sau diverse construcții din lemn sau fier);
 • sistemele de irigații și de iluminat;
 • cromatică unitară pentru întregul proiect (care să unifice toate elementele de design exterior);
 • finisajele care vor fi aplicate.

 

Amenajarea spațiilor verzi industriale

Amenajarea spațiilor verzi în zonele industriale, mai ales a celor plasate în incinta orașelor, poate urmări să constituie un adevărat filtru de aer pentru poluarea generată în timpul proceselor de producție; o zonă tampon între fabrică și o zonă rezidenţială apropiată și nu în ultimul rând, o oază de relaxare și reîncărcare a bateriilor pentru angajați.

Amenajare spații verzi industriale transilvania

Amenajarea spațiilor verzi include:

 • Nivelarea terenului sau terasarea, după caz, și înlocuirea stratului de pământ existent cu sol nutritiv;
 • Montarea gazonului, fie prin însămânțare, fie prin montarea de rulouri de gazon;
 • Plantarea de garduri vii, arbori, arbuști și alte plante decorative;
 • Montarea sistemelor de irigații și drenaj;
 • Montarea sistemelor de iluminare exterioară;
 • Montarea elementelor decorative: iazuri, foișoare, diferite modele de rocărie, cascade sau cursuri de apă din piatră naturală: alei, borduri, ziduri etc.
 • Execuția de alpinării etc.

 

Întreținerea spații verzi industriale

Importanța spațiului verde amenajat în conformitate cu nevoile recreaționale și estetice ale celor care îl utilizează este evidentă nu doar în spațiul privat, ci tot mai mult și în spațiile de afaceri. Nevoia de frumos, de liniște, de…verde face parte din noi, oamenii, indiferent de mediul în care ne aflăm, acasă sau la muncă. Dacă acasă, o grădină poate fi un refugiu care ne permite să ne conectăm cu propria persoană, la muncă spațiul verde creează o atmosferă vie, mai ancorată în mediul natural – ceea ce poate fi sursa de reîncărcare, de motivație și inspirație pentru angajați.

Spațiile verzi amenajate de Unique Landscaping sunt gândite în cele mai mici detalii, conform unei estetici care asigură armonia și atractivitatea atât pentru angajatori cât și pentru angajați. Și pentru ca spațiile amenajate să-și păstreze aspectul în timp sau chiar să-l îmbunătățească, oferim servicii de întreținere personalizată, executate cu echipamente profesionale.

 

Importanța amenajării spațiului verde pentru angajați

În portofoliul Unique Landscaping, pe lângă multe grădini mari amenajate în stiluri diferite, își fac loc încet dar sigur și spațiile verzi de business. Întrucât propunem o abordare artistică a lucrărilor noastre, punând accentul pe creativitate și pe autenticitate, spațiile verzi amenajate de noi contribuie la bunăstarea celor cărora le sunt adresate. Am scris mai multe despre acest subiect pe blogul nostru, aici

Dacă vrei să amenajezi un spațiu verde industrial sau de birouri, contactează-ne.

Te-ar putea interesa

Amenajarea gradinii in functie de anotimp

Amenajarea grădinii în funcție de anotimp

Unii spun că cel mai bun sezon pentru a amenaja o grădină este toamna-iarna, pentru că: ai mai multe șanse să obții o programare la un peisagist bun, care are agenda plină în restul anului; vremea e mai umedă și favorizează plantarea și aclimatizarea bună a arborilor, arbuștilor și a florilor perene dar și a gazonului etc.
10 idei de amenajare gradini cu stil

10 idei de amenajare grădini cu stil

Dacă ai tot amânat să îți amenajezi grădina, poate câteva idei fabuloase ar putea fi impulsul final de care ai nevoie pentru a-ți suna inginerul peisagist pentru o ceașcă de cafea și o sesiune de planificare! Fie că îți place o grădină contemporană și socială sau un spațiu tradițional în stil rustic, plin de plante și flori, avem câteva idei potrivite pentru tine. Găsești aici 10 idei de amenajare grădini cu stil.

Amenajarea grădinii

Tot ce trebuie știi despre amenajarea grădinii

Ai o grădină nouă sau dorești să o reamenajezi pe cea veche, dar nu știi de unde să începi? Amenajarea grădinii poate fi incitantă, dar și descurajantă. Indiferent dacă ai o bucată de teren goală sau ai moștenit o grădină deja amenajată de proprietarul anterior, poate fi dificil să știi de unde să începi și care sunt pașii. Dacă este și cazul tău, atunci urmează sfaturile noastre.

Sfaturi pentru o plantare de toamnă de succes

Sfaturi pentru o plantare de toamnă de succes

Deși mulți oameni presupun că cel mai bun moment pentru a planta arbori, arbuști și flori este primăvara, deoarece au în față întregul sezon cald pentru a crește și pentru a se aclimatiza, vremea în lunile de primăvară nu este întotdeauna avantajoasă.

citește mai mult
Unique landscaping la deco days 2023

Unique Landscaping la Deco Days 2023

Știți deja cât de importante considerăm noi că sunt întâlnirile față în față, așa că ne-am pregătit cu idei de design și servicii complete pentru orice tip de spațiu verde și ne-am instalat standul verde fix la…Deco Days 2023, singurul festival de design interior din România.
Acolo v-am primit cu drag pe voi toți, publicul iubitor de spații verzi și grădini, iubitor de natură! În Foaierul Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, timp de 4 zile, între 7-10 septembrie, v-am povestit cu pasiune despre ceea ce facem noi în domeniul amenajării de grădini și spații verzi.

citește mai mult
Contacteaza Unique Landscaping pe Whatsapp