7 motive pentru care ar trebui să apelezi la un peisagist

Un arhitect peisagist profesionist este cea mai bună opțiune, atât dacă o iei de la zero cu proiectarea și amenajarea spațiului tău verde cât și dacă dorești să refaci designul grădinii, în cazul în care ai moștenit un design învechit sau dacă noile nevoi cer facilități și amenajări diferite. 

Dar cât costă un design de grădină? 

Este esențial să negociezi tariful chiar de la început, deoarece asta ar putea dicta lucrările pe care decizi să le incluzi sau dimpotrivă, să le excluzi. Deși costurile de proiectare a unei grădini / parc / spațiu verde comercial sau industrial nu sunt mici, vei fi răsplătit cu idei minunate, incluse într-un proiect care este rareori realizabil fără profesioniști. Este bine să reții că în costurile totale poate intra proiectarea și amenajarea spațiului verde iar ulterior, lucrările de întreținere.

Te ajută să investești inteligent

Investiția în serviciile profesionale ale unui peisagist este întotdeauna o decizie inteligentă. Un peisagist are viziunea necesară pentru a proiecta toate elementele unei grădini, de la partea conceptuală a amenajării grădinii, până la detaliile tehnice și, bineînțeles, plantarea arborilor, arbuștilor, gardurilor vii, florilor cățărătoare s.a.

Atunci când lucrezi cu o firmă care oferă servicii complete de amenajări grădini și spații verzi, echipa acesteia este capabilă să gestioneze procesul de proiectare, de achiziționare a materialelor și utilajelor necesare, de monitorizare a lucrărilor la fața locului, de comandă și livrare a plantelor dorite etc. Ulterior finalizării amenajării, arhitectul peisagist poate să continue să-ți ofere sfaturi, pe măsură ce plantele se dezvoltă și grădina se maturizează.

A avea alături un peisagist profesionist care să te ghideze prin proces merită din plin, mai ales dacă ești pregătit să investești o sumă considerabilă de bani și dorești să o cheltui cu înțelepciune. Cei mai mulți dintre noi amenajăm o grădină de la zero o dată, cel mult de două ori în viață, așa că ai toate motivele să o faci așa cum trebuie.

 

Îți oferă ghidaj pe tot parcursul procesului

Un peisagist cu experiență te poate ghida prin întregul proces, atât în etapa de proiectare cât și în etapa de amenajare a spațiului verde. El își poate folosi cunoștințele de specialitate și conexiunile de afaceri pentru a adăuga valoare reală procesului și pentru a ajuta la evitarea problemelor des întâlnite.

Pe parcursul lucrărilor de amenajare a grădinii, experiența firmei va face o mare diferență în alegerea furnizorilor – de materiale, sisteme de irigații, rulouri de gazon etc. -, a pepinierelor, și a unor subcontractori, dacă situația o impune.

Întocmește un studiu al grădinii

Un studiu al grădinii este o parte esențială a proiectului, deoarece îi ajută pe designeri să înțeleagă aspectul grădinii, inclusiv clădirile, anexele, copacii, elementele de apă, instalațiile supraterane sau subterane.

Acest tip de studiu se referă, de asemenea, la orice probleme potențiale care ar putea afecta proiectul final. Studiul prezintă, cu acuratețe, limitele, caracteristicile existente și nivelurile de sol, pentru a se asigura că planurile funcționează la fața locului, ceea ce este foarte important atunci când amenajarea grădinii este în curs de desfășurare.

Ia în considerare aspectele practice

Cheia succesului atunci când vine vorba de amenajarea grădinii este să creezi un spațiu care este atât frumos, cât și practic și ușor de întreținut. Ia în considerare întreținerea pe termen lung a suprafețelor care s-ar putea transforma în pericol de alunecare în timp.

Spre exemplu, dacă ai o grădină orientată spre nord sau o grădină îngustă, cu mai multe zone umbrite decât însorite, nu folosi piatră care se poate înverzi din cauza mușchilor și lichenilor sau poate deveni alunecoasă.

Proiectează zone diferite și le leagă

Fluxul spațiului exterior este foarte important iar diferitele zone pot fi legate prin alei romantice și zone cu plante, de exemplu. Continuitatea între casă și grădină se poate realiza prin alegerea de materiale pentru grădină care sunt reprezentative și pentru casă și arhitectura acesteia, cum ar fi piatra sau lemnul, de exemplu. Curtea poate deveni o extensie a casei, cu zone pentru luat masa și zone de relaxare înconjurate de plante sezoniere, de care să te poți bucura pe tot parcursul anului.

La împărțirea grădinii, ține cont de expunerea la lumină și decide ce plante să incluzi în diferitele zone. Selectează plante care oferă un spectacol de verde și culori pe tot parcursul anului, cum ar fi plantele veșnic verzi, gardurile vii, copacii sau topiarele care dau structura unică a grădinii.

Include elemente verticale în design

Elementele verticale sunt o parte importantă a oricărui design de spațiu verde. Ele stimulează ochiul să se miște în sus și-n jos, între planul solului și cer și adesea măresc spațiul, vizual, deoarece cu cât ochiul trebuie să călătorească mai mult între diferite puncte, cu atât creierul crede că spațiul este mai mare. Ideile de grădină verticală creează, de asemenea, umbre care se mișcă odată cu soarele, aducând dimensiunea timpului în grădină.

Verticalitate aduc anumite plante la nivelul ochilor, la înălțimea capului și chiar deasupra. Ele ajută la crearea pereților despărțitori într-o grădină, așa-numiții pereți vii.

Imprimă spațiului personalitatea ta

Un arhitect peisagist bun te poate ajuta să maximizezi potențialul spațiului exterior, transformându-l într-o extensie a casei tale, armonizându-l cu designul interior și reflectând personalitatea ta ca individ.

Ca să te poți bucura pe deplin de amenajarea grădinii, este important să te asiguri că ea include exact ceea ce preferi tu în materie de mobilier pentru terasă, iluminare sau diferitele texture ale aleilor și bordurilor.

Nu uita că și grădina poate avea o amprentă artistică, cu lucrări de artă de exterior, care să te bucure dar să și ridice valoarea proprietății tale.

Reține că, mai ales dacă ai un spațiu verde mare sau dorești un design complex de grădină, este întotdeauna recomandat să angajezi un arhitect peisagist. Rolul acestuia este să privească proiectul în ansamblu și să creeze ceva frumos, funcțional și unic, doar pentru tine.

Proiectele de amenajări grădini și spații verzi realizate de Unique Landscaping sunt precise și funcționale, cu o amprentă artistică! Oferim servicii complete de proiectare 3D, planuri 2D, amenajare grădini, parcuri și spații verzi comerciale sau industriale. Ne găsești aici, lucrăm oriunde în Transilvania.

Te-ar putea interesa

Sfaturi pentru o plantare de toamnă de succes

Sfaturi pentru o plantare de toamnă de succes

Deși mulți oameni presupun că cel mai bun moment pentru a planta arbori, arbuști și flori este primăvara, deoarece au în față întregul sezon cald pentru a crește și pentru a se aclimatiza, vremea în lunile de primăvară nu este întotdeauna avantajoasă.

citește mai mult
Lucrări de făcut în grădină, înainte de vacanță

Lucrări de făcut în grădină, înainte de vacanță

Luna august este sinonimă cu vacanțele însorite și călătoriile și s-ar putea ca, în graba de a evada de acasă, să uiți de întreținerea grădinii. Iată o mică listă cu lucrări de finalizat înainte de plecare. Dacă le bifezi, poți fi sigur(ă) că la întoarcere grădina ta va arăta la fel de bine întreținută ca și înainte. În timp ce tu te bucuri de vacanță, grădina ta experimentează o schimbare dramatică pe parcursul lunii august. Prin urmare, este mai important ca niciodată să ai grijă de grădina ta, chiar și de la distanță.

citește mai mult
10 sfaturi pentru îngrijirea grădinii vara

10 sfaturi pentru îngrijirea grădinii vara

E miezul verii iar grădinile sunt pline de culoare și parfum! Întotdeauna există o mulțime de muncă de făcut în grădină, dar poate că acum e momentul perfect pentru a profita la maximum de serile lungi de vară, să te relaxezi și să te bucuri de roadele muncii de la începutul anului. Parfumul florilor, precum trandafirii și Caprifoiul, umplu aerul, mai ales spre sfârșitul zilei. Savurează momente liniștite alături de familie, poate la o înghețată sau în jurul piscinei, sau organizează o petrecere ad-hoc în grădină, cu mai mulți invitați! Orice ai alege, lasă lucrările de întreținere pentru a doua zi sau, și mai bine, planifică totul din timp cu ajutorul tehnologiei moderne cum ar fi un sistem automatizat de irigat cu wifi.

citește mai mult
Grădini mari – 20 de idei de amenajare creativă

Grădini mari – 20 de idei de amenajare creativă

Indiferent de timpul sau bugetul pe care le ai la dispoziție, ideile noastre de amenajare a grădinii mari au fost alese pentru a te ajuta să-ți transformi spațiul exterior, într-un mod semnificativ. Evident că nu vei putea implementa toate cele 20 de idei, chiar dacă dispui de o grădină cu suprafață mare sau foarte mare; dar unele dintre aceste idei sunt cu adevărat indispensabile.
Specialiștii îți recomandă să tratezi spațiul exterior ca pe o extensie a casei și să armonizezi design-urile; cu alte cuvinte să abordezi procesul de alegere a ideilor pentru grădină cu aceeași creativitate și atenție ca și ideile pentru amenajarea interiorului casei tale.

citește mai mult
30+ idei de amenajare grădină

30+ idei de amenajare grădină

Suntem siguri că și tu te-ai întrebat ce să (mai) faci ca să-ți amenajezi grădina să fie mai frumoasă; cum să procedezi ca să-ți fie mai ușor să întreții spațiul tău verde, după ce amenajarea se va fi realizat; ce stil de grădină ai putea adopta și ce idei de amenajare ai putea folosi pentru propria grădină?
Ca să-ți fie misiunea mai ușoară, noi îți oferim un ghid de amenajare grădină, bazat pe îndelungata experiență a echipei noastre de peisagiști.

citește mai mult
Amenajări grădini cu pomi

Amenajări grădini cu pomi

Ce pomi sunt cei mai potriviți pentru grădina ta și cum îi alegi? Pomii cel mai des întâlniți în grădinile mari și mai mici includ arțarii, chiparoșii, cireșii, magnoliile, mesteacănul și multe alte specii de arbori și arbuști. Dar poate cel mai important este să apelezi la sursele disponibile pentru a vedea de ce tipuri de pomi ești tu atras(ă), a identifica de unde să îi achiziționezi cât și modalități de a integra pomii în designul propriei grădini. Nu în ultimul rând, este necesar să te gândești la scopul amenajării grădinii cu pomi: pentru flori, fructe sau pentru un frunziș generos, care să îți facă umbră naturală, vara?

citește mai mult
Cum îngrijim grădina primăvara

Cum îngrijim grădina primăvara

Aerul de primăvară îi însuflețește pe grădinari poate mai mult decât pe oricine. Îi face să ardă de nerăbdare să își pună salopetele de lucru și să ajungă în grădină.
Sunt multe lucrări de făcut odată cu renașterea naturii, începând de la banala dar necesara curățenie și până la plantări noi sau chiar restructurări ale spațiilor grădinii.

citește mai mult
Amenajare grădină cu flori

Amenajare grădină cu flori

Unora le plac grădinile pline cu flori și poate cu un design rustic, alții se dau în vânt după iarbă și doresc mulți metri pătrați de gazon care să aducă a grădină englezească; iar unii preferă, pur și simplu, straturile de legume, arbuști și arbori. Orice tip de grădină ți-ar face ție sufletul să zâmbească, este bine să știi cum să o amenajezi

citește mai mult
Cum să alegi un sistem de irigații potrivit pentru grădina ta

Cum să alegi un sistem de irigații potrivit pentru grădina ta

Udarea corectă a grădinii tale este unul din factorii cheie pentru a o menține sănătoasă și frumoasă. Există însă multe sisteme de irigații diferite, ceea ce te-ar putea pune în încurcătură atunci când dorești să alegi unul din ele. Asta, întrucât toate au avantajele și dezavantajele lor și, uneori, poate fi dificil să-l identifici pe cel mai potrivit pentru grădina ta.

citește mai mult
Servicii amenajări spații verzi pentru birouri și spații industriale, parcuri logistice, retail și clădiri de birouri

Servicii amenajări spații verzi pentru birouri și spații industriale, parcuri logistice, retail și clădiri de birouri

Orașele din toată Europa au nevoie să înmulțească spațiile verzi cu scopul dezvoltării rezilienței în fața amenințărilor climatice și a celor la adresa sănătății oamenilor.
Orașele precum Cluj-Napoca au mare nevoie de copaci, deoarece aceștia absorb gazele cu efect de seră și pot reduce temperaturile excesive din timpul sezonului cald.

citește mai mult
Idei de amenajare curte mare

Idei de amenajare curte mare

Primul pas în crearea unui design de grădină este stabilirea unui stil al grădinii – mai ales în cazul amenajării unui nou spațiu verde. Dar, este un punct de plecare bun chiar și în cazul în care dorești doar să dai un ”refresh” grădinii sau curții tale

citește mai mult
Cum îți amenajezi ieftin curtea

Cum îți amenajezi ieftin curtea

Dacă ești pasionat(ă) de grădinărit, ai putea nu doar să încerci să îți amenajezi singur curtea – mai ales dacă ai un spațiu mic -, ci și să faci lucrările periodice de întreținere. Cu această pasiune din partea ta și cu puțin ajutor de la noi privind idei de amenajare curte ieftin, orice curte mică poate să se transforme într-o operă de artă peisagistică.

citește mai mult
Tendințe 2023 în amenajarea grădinilor și spațiilor verzi

Tendințe 2023 în amenajarea grădinilor și spațiilor verzi

Despre importanța amenajării spațiilor verzi știm doar lucruri bune. Spațiile verzi urbane au fost concepute pentru a satisface nevoile indivizilor și a grupurilor sociale. Grădinile, parcurile, pădurile urbane, străzile mărginite de copaci și malurile râurilor susțin bunăstarea noastră în orașe, oferind spațiu pentru odihnă, relaxare și exerciții fizice și prin menținerea temperaturilor scăzute în orașe

citește mai mult
Amenajarea grădinii în funcție de anotimp

Amenajarea grădinii în funcție de anotimp

Unii spun că cel mai bun sezon pentru a amenaja o grădină este toamna-iarna, pentru că: ai mai multe șanse să obții o programare la un peisagist bun, care are agenda plină în restul anului; vremea e mai umedă și favorizează plantarea și aclimatizarea bună a arborilor, arbuștilor și a florilor perene dar și a gazonului etc.

citește mai mult
9 sfaturi pentru îngrijirea grădinii pe timp de iarnă

9 sfaturi pentru îngrijirea grădinii pe timp de iarnă

Odată ce temperaturile scad avem tendința de a ne cuibări în așternuturi, la cald, eventual în fața unui film bun, în detrimentul lucrului în grădină. Totuși, natura își vede de cursul ei iar grădinarii adevărați știu că trebuie să aibă grijă de spațiul verde, pregătindu-l pentru lunile cu vreme rece și întunecată pentru a putea să se bucure de grădină la primăvara viitoare. Întrebarea care se pune este, cu atâtea sarcini de făcut în grădină, ce este cu adevărat important?

citește mai mult
Tot ce trebuie știi despre amenajarea grădinii

Tot ce trebuie știi despre amenajarea grădinii

Ai o grădină nouă sau dorești să o reamenajezi pe cea veche, dar nu știi de unde să începi? Amenajarea grădinii poate fi incitantă, dar și descurajantă. Indiferent dacă ai o bucată de teren goală sau ai moștenit o grădină deja amenajată de proprietarul anterior, poate fi dificil să știi de unde să începi și care sunt pașii.

citește mai mult
Contacteaza Unique Landscaping pe Whatsapp