Idei de amenajare curte mare

Primul pas în crearea unui design de grădină este stabilirea unui stil al grădinii – mai ales în cazul amenajării unui nou spațiu verde. Dar, este un punct de plecare bun chiar și în cazul în care dorești doar să dai un ”refresh” grădinii sau curții tale.

De ce recomandă acest lucru inginerii peisagiști? 

Cuprins:

 

Cu ce să începi

Explicația e foarte simplă: odată stabilit designul, acest lucru te ajută să restrângi opțiunile de plante, accesorii și mobilier de grădină. Mai ales în cazul în care faci și investiții importante, cum este un sistem de irigații sau o seră. Te vei decide mai ușor și este mult mai probabil să și găsești lucruri care îți vor plăcea cu adevărat, chiar și la mult timp distanță de la încheierea amenajării grădinii tale.

Pentru a te ajuta, îți oferim câteva idei de amenajare curte mare. Aceste modele de amenajări grădini descrise fac parte din portofoliul propriu al Unique Landscaping, în cei peste 8 ani de când amenajează la Cluj și în toată Transilvania grădini și spații verzi cu amprentă artistică.

Această selecție cuprinde amenajări de curți mari, grădini ornamentale, grădini cu statui și stânci, grădină de conifere, spațiu verde în zonă industrială s.a. deci, indiferent de viziunea grădinii tale de vis, și tu te poți inspira și poți avea o grădină amenajată cu stil, care să producă emoție vizitatorilor! Suntem siguri că vei găsi ideea perfectă, care să te inspire pentru grădina sau pentru spațiul tău!

 

Idei de amenajare curte mare

2000 metri pătrați de Zen

Dacă și tu cauți liniștea și pacea într-o oază de verde, ei bine, nu e deloc imposibil să le ai chiar la tine în grădină. Un concept de design ”Zen” a transformat un spațiu de 2000 de metri pătrați din Cluj într-unul care transportă proprietarii și vizitatorii direct în atmosfera unei grădini extrem orientale, Zen.

Echipa Unique Landscaping a folosit Buxus (Merișor), plantat la diferite înălțimi, într-o formă sferică. Panouri de iederă au fost plasate pe gardul de separare, iar zona terasei a fost învelită într-o perdea de foioase. Superbele accente ale grădinii – acolo unde cade ochiul și se relaxează – au fost realizate cu specii precum: Magnolia Grandiflora, Acer, Pinus Bonsai, Carpinus Betulus.

Atmosfera de poveste orientală nu ar fi fost completă fără apa în care luna să se oglindească, în nopțile senine. Cei 2000 de metri de gazon rulou, delimitat cu bordură metalică și întrerupt de alei din piatră cubică au finisat oaza verde orientală.

Amenajare gradina 2000 metri patrati de zen in cluj

Cromatică pe anotimpuri în 2500 mp

Întocmai ca un peisaj care inspiră pictorul indiferent de anotimp, această grădină de 2500 de metri pătrați din Satu Mare își etalează frumusețea mereu în schimbare, dar mereu prezentă.

În fiecare anotimp parcă este alta; surprinde privitorul prin culorile ei diferite și își schimbă accentele în funcție de plantele mai mici sau mai mari care o împodobesc, înflorind. Arbori și arbuști precum bradul argintiu, arțarul, salcâmul japonez, magnoliile, mestecenii, laricele se ivesc peste tot.

Verdele imaculat al gazonului rulat este înveselit de movul lavandei. Simfonia de forme și culori pot fi admirate printr-o plimbare pe pavajul cu plante în forme ovale sau de pe terasa special amenajată. Ca să aducă totul la superlativ, o stâncă de 25 de tone și o zonă de apă au fost și ele plasate exact în locul potrivit. O grădină de vis, care ar putea să te inspire și pe tine.

Amenajare grădină cromatică pe anotimpuri în satu mare

Stânci și obiecte de artă pe 1500 mp

Un design de grădină care reflectă stilul casei tale are întotdeauna ca rezultat un aspect armonios. Desigur, este mai puțin recomandat ca alegerea plantelor să fie limitată la a răspunde stilului casei, deoarece acum avem acces la mult mai multe plante spectaculoase, decât în trecut.

Dar a începe designul grădinii de la arhitectura casei tale funcționează întotdeauna. Dacă, de exemplu, ai o casă finisată cu cărămidă clasică sau cărămidă galbenă, poți folosi cărămida pentru alei și vei obține un efect frumos.

În cadrul unuia din proiectele Unique Landscaping un spațiu generos, de 1500 de metri pătrați, a fost abordat ca o prelungire a arhitecturii și designului de interior al casei, prin statui, obiecte de artă și vegetație. Au fost creați special pentru acest proiect arbori stilizați din fier beton – care au fost îmbrăcați în plante cățărătoare -, dar și sculpture mari din plasă de sârmă galvanizată – acoperite cu iederă și caprifoi. “Uriașii” verzi, alături de bucăți de stâncă de până la 1,5 tone, fac unică această grădină ce uimește vizitatorii.

Amenajare spațiu verde cu stânci și obiecte de artă

Un hectar de conifere

Deseori grădinile rustice, de cabană, nu au gazon, doar poteci, o curte și mulți arbori și flori. Dar este un stil care refuză să se supună regulilor. Așa că poți avea multe elemente din ceea ce îți place cu adevărat să ai în grădina ta. Poți să iei elementele stilului rustic de grădină și amestecându-le cu plante locale sau plante preferate de tine, să creezi o grădină unică, doar pentru tine.

Există și un concept ” Mashup”, care este definit în Oxford Dictionary ca o „fuziune de elemente disparate”, la modă în muzică și film – unde două piese muzicale diferite pot fi amestecate pentru a crea o nouă lucrare. Același principiu funcționează în grădinărit, unde ”Mashup Garden” dă frâu liber imaginației împătimiților de grădinărit.

Pentru un spațiu de 13.000 de metri pătrați, specialiștii Unique Landscaping au propus un concept a cărui liant sunt…coniferele! Nu mai puțin de 1 hectar de conifere din mai multe specii – precum arțarul sau bradul argintiu -, și mai multe puncte de interes: zone cu foișor, zone de luat masa, alei și teren în pantă. Toate plantele pentru amenajarea acestui spațiu generos au fost alese în funcție de tipul terenului, felul solului astfel încât acestea să aibă rol funcțional dar și estetic, să bucure ochii și sufletul. Întregul spațiu denotă un stil rustic, precum tunelul format de crengile întrepătrunde ale arborilor de dimensiuni mari.

Amenajare 1 hectar de spațiu verde cu conifere

Spațiu industrial cu 5000 mp de verde

La o fabrică suedeză de mobilier din Cluj, un concept de design industrial a demonstrat că ansamblurile funcționale pot fi și estetice, aducând multiple beneficii – precum cele de imagine dar și de motivare a angajaților.

Unique Landscaping a adus la viață construcțiile industriale cu ajutorul a nu mai puțin de 5.000 de metri pătrați de gazon, sisteme de irigare și plante ornamentale în ton cu logoul fabricii.

Amenajarea de spații verzi și grădini în spațiile industriale pot aduce liniștea, calmul și reîncărcarea bateriilor angajaților. Adevărate oaze de relaxare, care pot crește productivitatea angajaților, contribuind la starea lor de bine și satisfacție la locul de muncă.

Plantele alese pentru amenajarea curții mare a spațiului industrial au fost alese pentru a servi scopului funcțional, estetic, artistic și de relaxare.

Amenajare spațiu verde pentru un spațiu industrial cluj

Pentru amenajare curte mare Unique Landscaping oferă servicii complete de proiectare, amenajare și întreținere, dar și de comercializare plante ornamentale. Îți putem propune peste 2.500 de specii și varietăți de plante pe care le putem aduce la comandă din rețeaua noastră vastă de pepiniere specializate.

Ne poți contacta aici

 

Te-ar putea interesa

Amenajarea gradinii in functie de anotimp

Amenajarea grădinii în funcție de anotimp

Unii spun că cel mai bun sezon pentru a amenaja o grădină este toamna-iarna, pentru că: ai mai multe șanse să obții o programare la un peisagist bun, care are agenda plină în restul anului; vremea e mai umedă și favorizează plantarea și aclimatizarea bună a arborilor, arbuștilor și a florilor perene dar și a gazonului etc.
10 idei de amenajare gradini cu stil

10 idei de amenajare grădini cu stil

Dacă ai tot amânat să îți amenajezi grădina, poate câteva idei fabuloase ar putea fi impulsul final de care ai nevoie pentru a-ți suna inginerul peisagist pentru o ceașcă de cafea și o sesiune de planificare! Fie că îți place o grădină contemporană și socială sau un spațiu tradițional în stil rustic, plin de plante și flori, avem câteva idei potrivite pentru tine. Găsești aici 10 idei de amenajare grădini cu stil.

Amenajarea grădinii

Tot ce trebuie știi despre amenajarea grădinii

Ai o grădină nouă sau dorești să o reamenajezi pe cea veche, dar nu știi de unde să începi? Amenajarea grădinii poate fi incitantă, dar și descurajantă. Indiferent dacă ai o bucată de teren goală sau ai moștenit o grădină deja amenajată de proprietarul anterior, poate fi dificil să știi de unde să începi și care sunt pașii. Dacă este și cazul tău, atunci urmează sfaturile noastre.

Sfaturi pentru o plantare de toamnă de succes

Sfaturi pentru o plantare de toamnă de succes

Deși mulți oameni presupun că cel mai bun moment pentru a planta arbori, arbuști și flori este primăvara, deoarece au în față întregul sezon cald pentru a crește și pentru a se aclimatiza, vremea în lunile de primăvară nu este întotdeauna avantajoasă.

citește mai mult
Unique landscaping la deco days 2023

Unique Landscaping la Deco Days 2023

Știți deja cât de importante considerăm noi că sunt întâlnirile față în față, așa că ne-am pregătit cu idei de design și servicii complete pentru orice tip de spațiu verde și ne-am instalat standul verde fix la…Deco Days 2023, singurul festival de design interior din România.
Acolo v-am primit cu drag pe voi toți, publicul iubitor de spații verzi și grădini, iubitor de natură! În Foaierul Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, timp de 4 zile, între 7-10 septembrie, v-am povestit cu pasiune despre ceea ce facem noi în domeniul amenajării de grădini și spații verzi.

citește mai mult
Contacteaza Unique Landscaping pe Whatsapp