Sfaturi pentru achiziția corectă de servicii de amenajare peisagistică

Devine aproape o tradiție ca, la început de an, managerul Unique Landscaping, Adrian Onacă să acorde un interviu în care reamintește publicului ce să facă și ce să nu facă în momentul în care le încolțește gândul să își amenajeze grădina de acasă sau spațiul verde de la firmă.

Te invităm să citești mai jos interviul acordat pentru arhispec.ro.

Adrian onacă unique landscapingÎi recomandă atenția la detalii și dorința de a transforma orice spațiu verde sau curte într-o potențială operă de artă. Armonia și estetica sunt valorile principale urmărite în orice proiect al companiei Unique Landscaping, membru al Societății Regale Britanice de Horticultură. Cum s-a dezvoltat această pasiune și ce capcane să evite clienții atunci când apelează la astfel de servicii aflăm de la dl Onacă Adrian – Manager Unique Landscaping.

 

 

 

 

 

Care sunt 3 sfaturi pe care le-ați acorda unui client nou pentru achiziția corectă de servicii de amenajare peisagistică?

Amenajarea grădinii poate fi incitantă, dar și descurajantă dacă nu te pricepi sau nu alegi bine cu cine să lucrezi, indiferent dacă este vorba despre amenajarea unei grădini noi sau despre reamenajarea uneia deja existente.

Aș sfătui oamenii care doresc să se bucure de o grădină care să rămână atractivă peste ani și ani, să aibă grijă la următoarele aspecte:

  • să aleagă o firmă de peisagistică cu experiență, conectată la trendurile europene, care are experți în echipa sa și care poate să le facă o ofertă de servicii complete: de la proiectare și până la sisteme de irigații, gazon și până la amenajarea propriu-zisă și întreținerea pe mai departe;
  • să selecteze cea mai bună firmă de peisagistică raportat la nevoile lor, studiind portofoliul firmei și citind părerile altor clienți;
  • să ia în considerare faptul că abordarea firmei de peisagistică trebuie să ducă la creșterea valorii proprietății lor.

Din experiența noastră, o grădină cu adevărat stilată are cel puțin trei elemente importante: atracția atemporală, funcționalitatea și o îngrijire profesionistă. Materialele folosite, proporțiile și stilul de plantare pot diferi, nu există o formulă magică. Cu toate acestea, la fel ca îmbrăcămintea, designul interior sau arhitectura, grădinile care sunt proiectate și construite de experți în domeniul lor sunt cele care pot căpăta o ”amprentă artistică” și care rămân stilate și atractive pentru totdeauna.

Care sunt 3 capcane/greșeli des întâlnite pe care observați că le fac cumpărătorii când achiziționează servicii de amenajare peisagistică?

În încercarea de a găsi un serviciu de amenajare a grădinii ieftin și bun, oamenii tind de multe ori:

  • să contacteze firme de peisagistică care nu au competențele necesare și nu au oferte integrate – le lipsește fie partea de proiectare, fie partea de execuție;
  • să aleagă servicii de amenajare grădini și materiale ieftine, de calitate îndoielnică și care nu sunt durabile;
  • să nu aleagă un inginer peisagist, așa cum este recomandat;
  • să treacă cu vederea planificarea pe termen lung, respectiv faptul că fiecare grădină are nevoie de mententanță, după încheierea amenajării.

Care sunt 2-3 proiecte recente la care lucrați sau pe care le-ați finalizat recent și ce soluții tehnice din portofoliul dvs. ați folosit?

Unique Landscaping e membră a Societății Regale Britanice de Horticultură și ne ocupăm de amenajări de grădini în primul rând din pasiune. Ne place să spunem că suntem specialiști în detalii, întrucât pentru noi, fiecare spațiu verde sau grădină este o potențială operă de artă, căreia trebuie doar să-i punem în valoare armonia ascunsă și estetica naturală.

Suntem o echipă de artiști plastici, decoratori, designeri și peisagiști care în urmă cu ani de zile am decis că pânza noastră este chiar natura și lucrul cu care pictăm e vegetația sau lumina. Peisagiștii noștri au cele mai multe apariții în reviste de specialitate din Transilvania și nu numai. Oferta noastră include servicii integrate: proiectare grădini, amenajare grădini, întreținere spații verzi, gazon, sisteme irigații, comercializare plante.

Am amenajat toate tipurile de spații verzi, de la grădini private, la spații de firme și parcuri  în Cluj-Napoca, Bistrița, Dej, Baia Mare, Zalău, Oradea, Satu Mare, Alba Iulia, Sibiu, Gherla, Turda, Târgu Mureș s.a. Urmărind motto-ul nostru „Grădini cu amprenta artistică”, abordarea noastră reușește să determine, de fiecare dată, creșterea valorii proprietății amenajate, prin transformarea spațiului exterior în operă de artă. Știm să alegem plantele în funcție de contextul preexistent, după textura și nuanțarea frunzișului și să propunem sau să creăm mobilier de grădină care se integrează în spațiu nu numai prin material, ci și prin formă.

Detaliile fac diferența în orice amenajare a unui spațiu verde. Totul pornește de la proiectarea inițială a amenajării grădinii, de la pregătirea solului, proiectarea, alegerea și instalarea sistemului de irigații, alegerea plantelor potrivite și calitatea lucrărilor de amenajare. Urmează ca întreținerea gazonului și a plantelor să facă din grădină o oază verde de relaxare și sănătate.

Abordăm diferit fiecare client și fiecare proiect, întrucât spațiile verzi își au propria personalitate și propriul potențial. Proiectele noastre au, prin urmare, tematici variate. Acasă, o gradină poate fi un refugiu, un sanctuar dedicat liniștii, un spațiu în care timpul încetinește și permite conectarea cu propria persoană. La muncă, o grădină creează o atmosferă plăcută, într-un mediu natural și poate fi o sursă de remontare psihică și de inspirație pentru angajați.

Foarte important și reconfortant pentru clienții noștri este faptul că suntem alături de fiecare dintre ei nu doar în etapa de proiectare, ci și în etapa de execuție.

 

Citește interviul complet pe idei.arhispec.ro

Portofoliu de amenajări grădini

1 2000 mp de zen min
Armonie-cromatica-min
Arta in gradina min
Frame 4 artarul min
Frame 5 potentialul cataratoarelor min
Frame 4 artarul min 1
Cortenul si formele lui min
Frame 8 anotimpuri minb
Frame 9 stanci min
Frame 10 30mp min
Frame 11 simturilor min 1
Frame 12 minimalista min 1
Munti de piatra de vistea min
Frame 14 natura min
Frame 15 spatii industriale min
Frame 16 conifere min 1
Frame 17 zone mici si colorate min
Frame 18 1
2000 metri patrati de zen min
Armonie cromatica min 1 1
Arta in gradina min 1
Artarul in centrul atentiei min
Potentialul cataratoarelor min
Efectul dali min
Cortenul si formele lui min 1
Cromatica pe anotimpuri min 1
Stanci si obiecte de arta min
Numai-30-de-metri-patrati-min
Incatarea simturilor min
Minimalista si surprinzatoare min
Munti de piatra de vistea min 1
Sculptorul numit natura min
Spatii industriale min
Un hectar de conifere min
Zone mici si colorate min 1
Gradina pentru pasari min 1
Contacteaza Unique Landscaping pe Whatsapp